42101
11:57 23.042024

«Минай» був близьким до перемоги над «Рухом»

Спорт 1043

22 квітня на «Минай-Арені» відбувся поєдинок 25-го туру УПЛ, в якому закарпатський «Минай» зустрічався з львівським «Рухом».

Фото ФК «Минай»

Команди, які у 2020 році разом увійшли до Прем’єр-ліги, сьогодні виконують різні завдання: «Минай» бореться за «виживання», а «Рух» намагається потрапити до єврокубків. Для досягнення цих цілей необхідно набирати якомога більше очок. До звітного протистояння ФК підходили з максимальною концентрацією та зарядженістю на боротьбу.

Перші пів години зустрічі пройшли без гольових нагод. Були тільки напівмоменти гостей, після яких м’яч розминався з воротами. Перша гострота виникла на 31-й хв., коли після розіграшу стандарту прицільно пробивав Олексій Сич, але Олександр Кемкін свою команду врятував. Минайці відповіли на 38-й хв. ударом Тимура Корабліна, та і в цьому епізоді вдало зіграв голкіпер. Також наприкінці першого тайму нагоду для взяття воріт мав Бренер Таллес, однак легіонер львівської команди з меж штрафного майданчика пробив вище воріт.

Як на старті першої 45-хвилинки, так і на початку другої, гольових нагод не було. Гра пожвавилася після 65-ї хв, коли командам доводилося ризикувати задля позитивного результату. На 67-й хв. Владислав Вакула подав зі стандарту, Євгеній Скиба головою продовжив політ м’яча, а Денис Устименко зіграв на завершенні, але Дмитро Ледвій зумів нівелювати загрозу. За мить «Минай» виконував кутовий удар: Владислав Вакула здійснив точну верхову передачу на Сергія Петька, котрий ударом головою спрямував м’яч у сітку воріт (1:0). На жаль, втримати цей результат закарпатцям не вдалося. Якщо на 71-й хв. господарі відбилися (кіпер парирував гострий удар Віталія Холода з близької відстані), то на 77-й хв. пропустили (Бренер Таллес виконав прострільну передачу, яку ніхто з оборонців «Минаю» не зміг перервати, і м’яч дістався до Іллі Квасниці, який переправив його в незахищений кут воріт).

Кінцівка зустрічі була багатою на гольові моменти. Обидві команди могли вирвати перемогу, та чудово у воротах діяли голкіпери. Олександр Кемкін відбив небезпечні удари Бренера Таллеса та Ярослава Карабіна, а Дмитро Ледвій на останній хвилині парирував прицільний «постріл» Дениса Устименка.

У підсумку команди розписали мирову – 1:1. Один здобутий заліковий бал не дозволив «Минаю» покинути дно турнірної таблиці. У підопічних Желько Любеновіча 16 пунктів і 4-очкове відставання від зони перехідних матчів. Вже в суботу, 27 квітня, закарпатці зіграють свою наступну гру. На рідному полі «минайці» прийматимуть одеський «Чорноморець», який іде дев’ятим.

«Минай» – «Рух» (Львів) – 1:1 (0:0)

Голи: Сергій Петько 68 – Ілля Квасниця 77.

«Минай»: Олександр Кемкін, Ярослав Кисіль (Назарій Воробчак 82), Євгеній Скиба, Богдан Чуєв, Дмитро Піддубний, Владислав Вакула, Сергій Петько, Владислав Семотюк (Вадим Вітенчук 77), Тимур Кораблін, Артур Ременяк (Єгор Гунічев 64), Денис Устименко.

Головний тренер – Желько Любеновіч.

«Рух»: Дмитро Ледвій, Богдан Слюбик, Віталій Холод, Олексій Сич, Віталій Роман, Роман Дідик (Ярослав Карабін 70), Євгеній Пастух, Бренер Таллес, Ілля Квасниця, Плюман (Василь Руніч 70), Олег Федор.

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

Результати інших матчів 25-го туру:

«Чорноморець» (Одеса) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:2,

«Ворскла» (Полтава) – «Колос» (Ковалівка) – 0:2,

«Верес» (Рівне) – «Дніпро-1» – 1:1,

«Олександрія» – «ЛНЗ» (Черкаси) – 1:2,

«Динамо» (Київ) – «Полісся» (Житомир) – 3:0,

«Металіст 1925» (Харків) – «Оболонь» (Київ) – 1:1,

«Шахтар» (Донецьк) – «Зоря» (Луганськ) – 2:1.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах