42275
15:36 7.052024

«Минай» поступився в надзвичайно важливому матчі

Спорт 1336

6 травня на рівненському стадіоні «Авангард» відбулася гра 27-го туру УПЛ між борцями за «виживання» – «Вересом» і «Минаєм».

Фото НК «Верес» (Рівне)

Для обох колективів цей поєдинок був одним із найважливіших у сезоні. Закарпатцям потрібна була тільки перемога, аби залишилися реальні шанси на збереження прописки в УПЛ. У господарів ситуація дещо краща, і поразка не позбавляла б їх можливості на подальшу боротьбу. Гра вийшла цікавою з гепіендом для одних і фіаско для других.

Відразу після стартового свистка рівняни помчали вперед і вже до 3-ї хв. завдали три удари по воротах. Віталій Дахновський головою пробив над поперечиною, Микола Гайдучик у першому епізоді головою вдарив мимо воріт, а в другому – влучив у площину, однак політ м’яча зупинив голкіпер. Відповідь «Минаю» не забарилася, і що головне – вона була результативною. На 5-й хв. Владислав Вакула подав у штрафний майданчик, де Денис Устимменко завдавав удару головою. Голкіпер здійснив сейв, але першим на добиванні був Артур Ременяк – спочатку 29-й номер головою влучив у поперечину, а потім добив м’яч у ворота. 

Та згодом наша команда зупинилася, і небезпечні моменти здебільшого створював суперник. На 27-й та 29-й хв. Олександр Кемкін парирував удари Дмитра Кльоца та Яго, а ось на 30-й хв. кіпер не зумів врятувати свою команду від дальнього удару бразильця й рахунок став нічийним – 1:1. Наприкінці першого тайму два удари з-за меж штрафної завдавав Віталій Дахновський, однак голкіпер з цими «пострілами» впорався.

На початку другої 45-хвилинки виник останній небезпечний момент гостей, який завершився дальнім ударом Владислава Вакули і сейвом Вадима Ющишина. А на 62-й хв. відбувся ключовий епізод зустрічі, коли «Верес» забив другий м’яч. Микола Гайдучик розрізною передачею вивів Віталія Дахновського віч-на-віч з воротарем, і 11-й номер спочатку обіграв Олександра Кемкіна, а потім увігнав м’яч у сітку воріт. За чотири хвилини до завершення основного часу зустрічі за гру рукою в штрафному майданчику Богдана Чуєва був призначений пенальті у ворота «Минаю». Удар Дмитра Шастала з «позначки» Олександр Кемкін відбив, а ось на добиванні 30-й номер був точним (3:1). Уже в компенсований час рівняни могли забити четвертий гол, але після удару Валерія Кучерова закарпатців урятувала поперечина. Далі був фінальний свисток, який зафіксував перемогу «Вереса» (3:1).

Ця поразка майже унеможливлює збереження прописки «Минаю» в УПЛ. Тільки диво може допомогти команді Желько Любеновіча покинути зону вильоту. Теоретичні шанси на це залишаються, а ось реальні… У заключних турах «Минай» гостюватиме в Полтаві (гра проти «Ворскли») та Кривому Розі (протистояння з «Кривбасом»), а вдома прийматиме «Колос».

«Верес» (Рівне) – «Минай» – 3:1 (1:1)

Голи: Яго 30, Віталій Дахновський 62, Дмитро Шастал 86 – Артур Ременяк 5.

«Верес»: Вадим Ющишин, Василь Гакман, Василь Курко, Семен Вовченко, Максим Сміян, Валерій Кучеров, Дмитро Кльоц (Євген Банада 87), Владислав Шарай (Дмитро Шастал 63), Віталій Дахновський (Євгеній Морозко 63), Яго (Андрій Кухарук 63), Микола Гайдучик (Михайло Шестаков 77).

Головний тренер – Олег Шандрук.

«Минай»: Олександр Кемкін, Ярослав Кисіль (Назарій Воробчак 81), Євгеній Скиба, Богдан Чуєв, Тарас Дмитрук (Дмитро Нємчанінов 81), Владислав Вакула, Сергій Петько (Іван Матюшенко 77), Владислав Семотюк (Вадим Вітенчук 64), Тимур Кораблін, Денис Устименко, Артур Ременяк (Єгор Гунічев 64). 

Головний тренер – Желько Любеновіч.

Результати інших протистоянь 27-го туру:

«Олександрія» – «Рух» (Львів) – 2:2,

«Оболонь» (Київ) – «ЛНЗ» (Черкаси) – 1:0,

«Металіст 1925» (Харків) – «Ворскла» (Полтава) – 3:2,

«Полісся» (Житомир) – «Зоря» (Луганськ) – 1:1,

«Динамо» (Київ) – «Колос» (Ковалівка) – 5:0,

«Шахтар» (Донецьк) – «Чорноморець» (Одеса) – 3:0,

«Дніпро-1» – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:0.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві пройшов благодійний велозаїзд на підтримку ЗСУ
16:00
Памʼять жертв політичних репресій сьогодні вшанували в обласному центрі Закарпаття
15:56
Педагогиня із Закарпаття перемогла на всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2024»
14:14
У Будапешті відкрилася персональна виставка художниці закарпатського походження
13:55
Полуниця та черешні на Закарпатті дивують ціновими стрибками
13:06
На гірських маршрутах поруч із державним кордоном з’явилося багато ведмедів
12:00
У Берегові провели XVIII Закарпатську науково-студентську конференцію з нагоди Дня української науки
11:35
На Закарпатті прикордонники затримали шістьох порушників кордону з провідником
11:20
На Рахівщині попрощаються з Василем Бочкором, який майже рік вважався зниклим безвісти
09:02
На Берегівщині чоловік підпалив 10-річного сина співмешканки, хлопчик помер
08:34
Всі новини