42468
13:58 21.052024

У Вищій лізі Закарпаття з футболу завершилося перше коло змагань

Спорт 1080

19 травня на футбольних полях області відбулися матчі 5-го туру Вищої ліги Закарпаття з футболу 2024. Ігри вийшли цікавими та результативними: у трьох протистояннях команди забили 18 голів.

«Севлюш» (Виноградів) – «Вишково». Фото ФК «Севлюш»

«Бужора» (Іршава) – «Медея» (Оноківська ТГ)

До цієї гри команди підходили сусідами в турнірній таблиці. Визначити фаворита матчу було складно, оскільки і господарі, і гості мали всі передумови для здобуття позитивного результату. У підсумку вийшло захопливе та напружене протистояння з розв’язкою на завершальних хвилинах зустрічі. 

Після першого тайму гості були попереду 1:2 (Іван Бандурович 28 – Олександр Аксьонов 20, Руслан Соскида 37), але на 61-й хв. «Бужора» вдруге зуміла відігратися: цього разу точним ударом з пенальті відзначився Юрій Мешко. Нічийний результат протримався до останньої хвилини основного часу гри, допоки свого другого результативного удару не завдав Руслан Соскида. У підсумку гості втримали мінімальну перевагу (2:3) і здобули три очки.

«Севлюш» (Виноградів) – «Вишково»

Виноградівський колектив продовжує свою переможну серію і впевнено крокує до мети. А вона в «Севлюша» незмінна – це титул чемпіона краю. 

У домашній грі з аутсайдером ліги команда продемонструвала видовищний атакувальний футбол з кількома голами. Дубль у складі команди-переможниці оформив Михайло Реплюк (гравець реалізував пенальті на 75-й та 80-й хв.), ще по одному м’ячу забили Михайло Чедрик (20), Адріан Пуканич (22) і Богдан Котляр (38). Гол престижу з 11-метрової «позначки» у складі «Вишкова» виявився на рахунку Дмитра Жукова (42).

«Сокіл» (Холмківська ТГ) – «Тячів»

У цьому матчі була велика кількість небезпечних моментів і чимало реалізованих гольових нагод. «Сокіл» і «Тячів» зробили своє протистояння яскравим та непередбачуваним. На 17-й хв. Ерік Івашко вивів господарів уперед, але згодом гості провели три результативні атаки у відповідь (Михайло Хміль 42, Андрій Мерцин 54, Дмитро Антошин 63). «Сокіл» витримав цей натиск і доволі швидко зміг виправити ситуацію. На 65-й хв. Валентин Павлик скоротив відставання до мінімуму, а на 73-й хв. Едгард Русин зрівняв рахунок.

Та останнє слово в цьому поєдинку було за гостями. На 89-й хв. Михайло Хміль забив свій другий гол і приніс «Тячеву» вольову звитягу (3:4).

Лідером Вищої ліги після першого кола є виноградівський «Севлюш», який переміг у всіх п’яти протистояннях (15 очок). «Тячів» та «Медея» набрали по 9 залікових балів і знаходяться на 2–3-му місцях. «Бужора» із 6 пунктами у своєму активі посідає четверту сходинку. Унизу перебувають «Сокіл» та «Вишково», які перемагали тільки по одному разу (3 очки).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах