42499
17:52 22.052024

Закарпатська пауерліфтерка стала чемпіонкою Європи

Спорт 934

Протягом тижня у Люксембурзі проходив чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед дорослих, юніорів і юніорок (U-23), юнаків і дівчат (U-18), в якому у складі збірної команди України взяли участь представниця спортивного клубу Ужгородського національного університету і ФСТ «Динамо» Наталія Мага та її тренер, старший викладач кафедри фізичного виховання УжНУ Андрій Федорішко.

Закарпатська спортсменка змагалася серед юніорок, не старших за 23 роки, у ваговій категорії до 57 кг, у якій запекла боротьба за першість велася до останнього підходу.

У першій вправі – присіданні вона успішно виконала всі три підходи й подолала 160 кг, проте суперниця з Румунії показала тут 167,5 кг і здобула мале «золото». У жимі лежачи з результатом  92,5 кг наша спортсменка випередила румунку на 30 кг, але поступилася фінській спортсменці, котра підняла 105 кг.  Перед виконанням завершальної вправи – тяги налаштування було одне: підняти стільки, скільки потрібно для загальної перемоги. Найближча переслідувачка з Фінляндії зафіксувала 150 кг і у підсумку набрала 412,5 кг, Наталка ж впевнено підняла 162,5 кг,  виборола за цю вправу «золото» і з сумою триборства 415 кг стала чемпіонкою Європи.

Також вона здобула ще одну велику золоту медаль за перемогу у командній першості, в якій збірна України перемогла в усіх вікових групах.

Наразі чемпіонка розпочала підготовку  до участі у чемпіонаті світу, який відбудеться у кінці серпня на Мальті.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах