42612
19:38 1.062024

«Хуст» – «Звягель»: в першій зустрічі переможця не виявлено

Спорт 1498

У суботу, 1 червня, на хустському стадіоні «Карпати» відбувся перший матч плей-оф за право виступати в Першій лізі України з футболу сезону 2024/25.

За підсумками регулярного чемпіонату України серед команд Першої ліги 2023/24 колектив Володимира Циткіна посів місце в зоні «перехідних матчів». Аби залишитися у другому за рангом дивізіоні країни хустянам необхідно здолати бронзового призера Другої ліги – ФК «Звягель». Колектив із Житомирської області до завершальних турів вів боротьбу за чемпіонство, однак здобути «золото» не зумів, поступившись «Дружбі» (Мирівка) одним очком.

На старті першого матчу команди придивлялися одна до одної, не форсуючи події. А ось після 20 хв.  почали виникати небезпечні моменти. Дві хороші гольові нагоди мав Максим Андрущенко, проте в першому епізоді його дальній «постріл» прийняла на себе поперечина, а в другому – прицільний удар з центру штрафної парирував Арсен Бєліменко. Також на вістрі атаки опинявся Венделл Габріель Мендеш Кравейру: удар з гострого кута відбив голкіпер, а головою 40-й номер пробив неточно. У хустян найближчим до взяття воріт був Владислав Борисенко, котрий з хорошої ударної позиції спрямував м’яч над воротами.

На початку другої 45-хвилинки господарі поля дочекалися помилки суперника і забили гол. Андрій Нестеров невдало виконував передачу на свого голкіпера й Іван Станкович перехопив м’яч та завдав точного удару (1:0). У середині другого тайму був небезпечний удар зі стандарту від Сергія Новікова, але в тому епізоді голкіпер «Звягеля» зіграв надійно. А на 76-й хв. закарпатці пропустили: удар Андрія Блізніченка відбив перед собою голкіпер; першим на підбиранні був Андрій Фесенко, який і спрямував м’яч у ворота (1:1).

У завершальній 15-хвилинці гольових нагод не виникало й перша зустріч команд завершилася внічию. Переможець дуелі та учасник ПЛ сезону 2024/25 визначитися 8 червня на Житомирщині.

«Хуст» – «Звягель» – 1:1 (0:0) 

Голи: Іван Станкович 55 – Андрій Фесенко 76.

«Хуст»: Арсен Бєліменко, Костянтин Колчін, Владислав Іванов, Богдан Павлич (Микола Цвик 46), Денис Червінський, Сергій Новіков, Володимир Шевчук, Іван Станкович (Микола Пилип 84), Владислав Борисенко (Дмитро Диянчук 75), Владислав Чабан (Владислав Гарнага 90), Назар Приходько.

Головний тренер – Володимир Циткін.

«Звягель»: Антон Яшков, Ілля Чередниченко, Мозес Жаржу, Андрій Нестеров, Ян Морговський, Богдан Панчишин, Борел Беліада Томандзото, Максим Андрущенко (Данило Волинець 63), Богдан Оринчак (Андрій Блізніченко 63), Андрій Фесенко (Дмитро Березка 85), Венделл Габріель Мендеш Кравейру (Сергій Кисленко 74).

Головний тренер – Юрій Вірт.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах