42817
16:01 16.062024

У Хусті пройшов благодійний марафон «Top Gun Khust SU-27»

Спорт 1205

16 червня у спорткомплексі «Карпати» та вулицями Хуста пройшов благодійний марафон «Top Gun Khust SU-27», організований громадською організацією з Іршави «Ir-Run club». Захід об’єднав як дорослих, так і молодь та дітей. На різні дистанції зареєструвалося близько 300 учасників. Подія мала благодійний характер. Вилучені кошти буде спрямовано на закупівлю дронів військовим. Невдовзі подібний забіг відбудеться і в Ужгороді, а потім і в Іршаві.

«Вважаю, що подібні акції потрібні навіть у наш час, адже спорт – це здоров’я. Радий, що вдається залучати все більше і більше малечі, що ми виховуємо гідне наступне покоління. Тішить, що разом з дітками долучаються й батьки, що маємо в рядах навіть людей у поважному віці, які біжать, аби перемогти себе, аби відчути себе більш здоровими і енергійними. Загалом ми працюємо з 2000 року і в Хусті, зокрема, забіги проводимо вдруге, розповів «Карпатському об’єктиву» голова ГО «Ir-Run club» Василь Цогла.

Бігли учасники вулицями Хуста дистанцію протяжністю 10,5 кілометрів та стадіоном – юнацький і дорослий забіг (1 кілометр), а також дитячий (400 метрів). Подія почалася руханкою. Відтак стартували найбільш загартовані спортсмени.

«Я – сам спортсмен і не міг не долучитися до подібної акції. Учасником є навіть мій трирічний син Матвійчик, – зазначив один із бігунів Віталій Русин. – Між іншим, він є наймолодшим учасником події. Найстаршому ж марафонцю майже 70 років. І це свідчить про те, що спорт не знає віку і що маючи бажання ми можемо усе, що завгодно, головне – вірити у себе та свої сили»

Пан Зіновій приїхав із Берегова. Каже, що йому 50 «із хвостиком» років, пишається, що зміг не просто пробігти дистанцію, але й фінішував швидше за багатьох значно молодших за себе.

«Моєю метою було не прибігти першим, але подолати дистанцію. Я впорався і радію, адже прибіг швидше за ряд 30 і 40-річних. Випробувань не боявся ніколи, тож настій хороший. Приїхав зі своїм наставником Олексієм. Неодмінно в майбутньому буду учасником й інших подібних заходів», – наголосив він.

Переможець найскладнішого забігу довжиною 10,5 кілометрів Артур із Хуста запевнив, що не він обрав спорт, а спорт його.

«Я практично виріс на цьому стадіоні. Сам я з Хуста, – заявив він. – Бігом займаюся все життя. 24 роки. Ще займався лижними гонками. А біг – то як вид тренування, як здоровий спосіб життя, як одна із форм активностей. Фізичні вправи загалом піднімають настрій, загартовують, роблять людину сильнішою, більш витривалою. Дистанцію подолав за 37 хвилин. Важко мені не було. Захід для мене був цікавим і вважаю його потрібним».

Після завершення забігів для дітей відбувся флешмоб із паперовими літками, які вони запускали в небо, як символ миру.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах