42993
15:53 2.072024

Захисник «Минаю» Кирило Прокопчук: «Багато бігової роботи та в тренажерному залі»

Спорт 412

Центральний оборонець закарпатської команди розповів про перші два тижні зборів та прокоментував результати спарингів з ужгородським «СХІ» (3:0) та харківським «Металістом» (1:3).

«Все добре, тренуємось у звичному режимі – два тренування на день чергуються з одним. Гарний настрій. Звичайно під час відпочинку всі вже скучили за футболом, командною роботою, тому повернулись до тренувань з позитивним налаштуванням. Єдине – досі шкода, що не вдалося залишитись в УПЛ за підсумками минулого сезону. Але нічого – будемо працювати, виконувати настанови тренерського штабу й боротись за повернення», –  цитує гравця офіційний сайт ФК «Минай».

– На Закарпатті дещо специфічний клімат – чи позначається це на тренувальному процесі?

– Звичайно, спека впливає на гравців. Але влітку у всіх регіонах України висока температура. Можливо, на Закарпатті трохи спекотніше, але не суттєва різниця. Якщо говорити за себе, то зимові збори мені даються легше.

– Команда провела вже два спаринги – можеш дати свій короткий аналіз?

– В обох спарингах майже всі гравці були задіяні, відіграли по тайму, приблизно. У першій контрольній грі, відверто кажучи, суперник був слабший за нас. Тоді у складі «Минаю» вийшло багато переглядових гравців й тренерський штаб визначився з їх майбутнім. А щодо «Металіста» – десь не виконали установку Любеновіча, не дослухались до вказівок. Як на мене, провалили перший тайм. Пропустили необов’язкові м’ячі – два зі стандартів.

– Якщо взяти за дужки результат, чи звикає вже команда до нової тактичної схеми Желько Любеновіча?

– Результат, звичайно, не є першочерговою ціллю у контрольних зустрічах, але коли перемагаєш – з’являється впевненість, настрій гарний. Щодо вимог – порівняно з минулим сезоном дійсно змінили схему. Напевно, ще не всі звикли до неї, потрібен час. Зараз багато бігової роботи, в тренажерному залі займаємось. Тактики наразі менше, а ось коли на це вже буде зроблений акцент, тоді можна буде говорити про картину нашої гри.

– Для підняття настрою: чи не проводите ви паралелі з зимовими спарингами, коли після оновлення команди «Минай» забив три голи у першому спарингу, поступився з рахунком 1:3 у другому, а підсумок ми знаємо – видовищна весна в УПЛ?

– Можливо. Не думав над цим. Але дійсно, є схожість. В цьому щось є. Щоправда, з «Рухом» тоді ми повели в рахунку, проте не змогли втримати та розвити успіх. Для настрою, так – можливо, у цьому щось є.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах