43021
15:49 3.072024

Сьомий щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» відбудеться в Ужгороді

Спорт 430

Сьомий щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» відбудеться 31 серпня. Вчетверте він пройде і в обласному центрі Закарпаття.

Цей патріотичний забіг проводиться з метою вшанування подвигу захисників і захисниць, які загинули, виборюючи незалежність і територіальну цілісність України, наголосив під час брифінгу Юрій Гузинець – заступник голови Закарпатської ОВА.

«Щиро запрошуємо всіх охочих – мешканців та гостей міста 31 серпня взяти участь у такому важливому заході. До того ж цього року він буде благодійним. Учасники зможуть долучитися до збору коштів для потреб наших військових», – відзначив Юрій Гузинець.

За його словами, минулого року до цього заходу долучилися й закордонні партнери. Зараз є сподівання, що забіг, який спільно організовують Міністерство у справах ветеранів України, Закарпатська ОВА, Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», об’єднає ще більше учасників у всьому світі.

Директор комунального закладу «ОЦФЗН „Спорт для всіх“» Закарпатської обласної ради Олександр Грін розповів, що у 2023 році до забігу в Ужгороді долучилися понад пів тисячі учасників. Натомість цього року реєстрація охочих пробігти за героя відбуватиметься не безпосередньо на місці проведення заходу, а заздалегідь в онлайн-режимі.

«Реєстрація стартувала сьогодні о 10.00 та триватиме до 13 серпня. Можна зареєструватися як в Україні, так і за кордоном. Учасники мають можливість отримати номер з іменем загиблого Героя або обрати цей номер самостійно, якщо прагнуть бігти за свого колегу, рідну чи близьку людину. Це великий плюс, адже таким чином ми зможемо залучити більшу кількість учасників, що дозволить нагадати про багатьох полеглих воїнів», – розповів Олександр Грін.

Своєю чергою в.о. директора «Ветеранського простору «ВДОМА» Руслан Пишка зауважив, що кожен має про кого згадати та кому віддати належну шану. Патріотичний забіг – це гарний приклад того, що українці пам’ятають усіх полеглих Героїв і продовжують підтримувати тих, хто зараз на передовій.

Щоб стати учасником забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України», встигніть до 13 серпня зареєструватися за посиланням https://timer.newrun.com.ua/event/121. На вибір доступні три дистанції – 2, 5 чи 10 км.

Долучитися до забігу, якщо ви за кордоном, дуже просто: потрібно опублікувати в соціальних мережах фото чи відео з хештегами #БіжуЗаГероя_2024 та #забіг2024.

Початок о 9:30.

В Ужгороді стартуємо з площі Театральної.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах