43177
14:42 22.072024

Мукачівська легкоатлетка виступила на юнацькому чемпіонаті Європи

Спорт 1687

Протягом чотирьох днів, 18–21 липня, у Банській Бистриці (Словаччина) тривав чемпіонат Європи з легкої атлетики U-18. До змагань допускали юнаків і дівчат 2007–2008 р.н., які виконали встановлені нормативи.

Фото (с)Coen Schilderman

До складу збірної України увійшли 43 атлети (23 юнаки та 20 дівчат). Наші спортсмени були вкрай мотивовані й зарядженими на боротьбу. Кожен учасник прагнув показати свій найкращий результат і посісти найвищі місця. Деяким виконавцям удалося досягти вершин і святкувати успіх, а дехто не виправдав як власних надій, так і сподівань тренерів.

Як ми раніше анонсували, серед учасниць престижних континентальних змагань була мукачівка Ніколетта Волошин. 16-річна спортсменка змагалася в бігу на 200 м. На старті чемпіонату закарпатка показала час 24.52 сек. і пройшла до півфіналу. На жаль, подолати цю стадію змагань і вийти до фіналу їй не вдалося. З результатом 24.52 сек. Ніколетта припинила свої виступи достроково.

За підсумками ЧЄ Україна мала трьох медалістів (усі вони стали срібними призерами). У метанні диска (1.5 кг) Ярослав Листопад досяг позначки 60.93 м і посів високе друге місце. Поліна Дзержинська зуміла метнути 3-кілограмовий молот на відстань 72.92 м, що дозволило піднятися на другу сходинку п’єдесталу пошани. Ангеліна Шепель була серед кращих у штовханні ядра (3 кг): з результатом 17.09 м вона зайняла друге місце.

Дуже близькими до медалей були Данило Батарчук (метання диска) та Уляна Степанюк.  Вони продемонстрували четверті результати у метанні диска та забігу на 100 м відповідно. Також когорта наших легкоатлетів потрапляла до топ-10, але втрутитися у боротьбу за медалі їм не вдалося.

Переможницею медального заліку стала Італія. Спортсмени цієї країни здобули 15 нагород, серед яких 7 золотих, 3 срібні та 5 бронзових. Польща була другою, збагативши свою скарбничку вісьмома медалями (4 золоті, 3 срібні та 1 бронзова). Топ-3 замкнула Чехія, чиї спортсмени взяли 4 «золота» та 3 «срібла». Україна в рейтингу посіла 22-ге місце (3 срібні нагороди).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах