43281
12:10 31.072024

Закарпатські фехтувальниці виступили у командному турнірі на Олімпіаді

Спорт 3049

30 липня відбулися командні змагання шпажисток. До складу збірної України увійшли дві закарпатські спортсменки – Влада Харькова і Дар’я Варфоломеєва.

Photo Eva Pavia/BizziTeam

Українська збірна (Влада Харькова, Олена Кривицька, Джоан Фейбі Бежура, Дар’я Варфоломеєва) стартувала з 1/4 фіналу, де їй протистояв Китай. На жаль, зачепитися за позитивний результат нашим фехтувальницям не вдалося. Китаянки переважали українок і здобули перемогу з рахунком 41:45. Влада Харькова у цій зустрічі демонструвала доволі хороші результати й виграла два з трьох протистоянь (ще в одному був паритет), але цього виявилося замало задля командної звитяги. Дар’я Варфоломеєва участі у чвертьфінальному поєдинку не брала.

Вилетівши з плей-оф, українки були вимушені боротися за 5–8 підсумкові місця. Першим нашим суперником був Єгипет. Україна володіла значною перевагою й досягла перемоги з результатом 45:31. Влада Харькова один двобій виграла, один звела до нічиєї та в одному поступилася. Дар’я Варфоломеєва, як і напередодні, залишилася на лаві для запасних.

Читайте також: Україна здобула першу медаль на ХХХІІІ літніх Олімпійських іграх

Далі було протистояння за п’яте місце з представницями Південної Кореї. У цьому двобою кращими виявилися кореянки (38:45). Цього разу шанс проявити себе отримала Дар’я Варфоломеєва. Закарпатка одного разу зіграла внічию та двічі поступилася. Щодо Влади Харькової, то в неї в тому матчі виходило далеко не все: дві програні партії та один паритет.

Таким чином Україна посіла шосте підсумкове місце, шо стало найбільшим досягненням в жіночій шпазі на Олімпійських іграх. Чемпіонками стали італійки; «срібло» дісталося Франції, а «бронза» – Польщі.

Нагадаємо, що напередодні закарпатка Влада Харькова змагалася в індивідуальному виді програми. Наша спортсменка дійшла до 1/4 фіналу, посівши 7-ме підсумкове місце. Це доволі хороший показник, як для дебютантки змагань найвищого рівня.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах