43333
11:27 5.082024

Невдалий старт закарпатських команд у Кубку України 

Спорт 1882

3–4 серпня відбулися протистояння І попереднього етапу Кубка України з футболу сезону 2024/25.

Як ми раніше анонсували, цього сезону Закарпаття було представлене одразу чотирма команди, а саме: «Минаєм», «Хустом», «Ужгородом» і «Вільхівцями». Останні троє стартували з І попереднього раунду, а ось команда з Ужгородщини вступить у боротьбу з ІІ етапу.

На жаль, стартові протистояння для наших команд виявилися невдалими. Жоден з трьох колективів не зумів подолати цей бар’єр. Якщо «Вільхівці» показали конкурентну гру й до останнього зберігали шанси на успіх, то ужгородці й хустяни зазнали розгромних поразок.

«Ужгород» – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

Перший поєдинок після повернення до великого футболу команда з обласного центру Закарпаття провела з міцним середняком Першої ліги. Нав’язати серйозну конкуренцію нашим футболістам не вдалося. Суперники демонстрували злагоджену гру, успішно діючи в захисті та ефективно в нападі. 

Вже в першому таймі «Прикарпаття» забило три м’ячі й зробило вагомий крок на шляху до перемоги. Після перерви івано-франківці не грали на утримання рахунку, а прагнули його збільшити і їм це вдалося. Поєдинок завершився більш ніж переконливою звитягою «Прикарпаття» з рахунком 0:4. Дублем відзначився Олег Кос (6, 47), одного результативного удару завдав Сергій Швець (43), ще одне взяття воріт відбулося після автоголу Івана Ільчука (23).

«Пробій» (Городенка) – «Хуст»

Хустяни у літнє міжсезоння значно оновили склад, тож було цікаво побачити команду в дії у грі з дебютантом Другої ліги. Та цей поєдинок став фіаско для підопічних Володимира Циткіна. 

У першому таймі закарпатська команда не змогла створити жодного небезпечного моменту, в той час як суперник забив аж чотири голи. На 2-й хв. відзначився Владислав Філіпович, на 23-й хв. Іван Сондей реалізував пенальті, а з 28-ї до 37-ї хв. Богдан Оринчак оформив дубль. Після перерви в господарів поля було ще кілька нагод, аби збільшити рахунок, однак вони ними не скористалися. Щодо хустян, то їх небезпечні епізоди в другій 45-хвилинці також залишилися не реалізованими. У підсумку – поразка «Хуста» з рахунком 0:4 і виліт з Кубка України вже на старті змагань.

«Вільхівці» – «Металіст» (Харків)

На професійному рівні колектив з Тячівщини дебютував домашнім матчем із харківським «Металістом». «Вільхівці» провели доволі хорошу гру, борючись на рівних з представником Першої ліги України. Обидві команди протягом 120 хв. поєдинку (основний час та два екстра-тайми) створили декілька гольових моментів, але реалізувати бодай один із них не змогли. В одних епізодах добре діяли голкіпери, в інших – гравців групи атаки підводила реалізація. 

Таким чином переможця дуелі довелося визначати в серії післяматчевих пенальті. Гравці «Вільхівців» реалізували п’ять із семи ударів, у той час як суперники забили шість разів. Попри виліт з Кубка України, колектив Олексія Зоріна залишив по собі хороші враження і можна з оптимізмом дивитися на старт команди у Другій лізі.

Загалом І попередній етап Кубка України 2024/25 подолали 16 команд. У наступному раунді до них доєднаються «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) і «Минай».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Тепло київських візерунків»: презентація драматургічних рефлексій Василя Неволова в Ужгороді
17:39
Поліцейським з Рахівщини, які врятували дитину та будинок від пожежі, вручили відзнаки
17:09
Гвардійці провели відкритий урок мужності для закарпатських школярів
16:52
«Гуманітарні» продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та паливо – найчастіше ввозяться через Закарпатську митницю
16:30
У Великій Доброні за підтримки угорських партнерів відкрили Будинок жалоби
15:45
В Ужгороді відбудеться турнір з петанку
15:42
В Ужгороді привітали співробітників оперативно-рятувальної служби Закарпатської області
15:16
Двох мешканців Ужгородщини засудили до 7 років тюрми за переправлення військовозобов’язаних до Словаччини
15:10
Двоє гравців закарпатських ФК потрапили до збірної 6-го туру Другої ліги
15:06
У Мукачеві пройшов фінал Global Teacher Prize Ukraine
14:45
Всі новини