43548
14:15 26.082024

Виноградівські футболісти виграли черговий трофей

Спорт 2994

24 серпня на стадіоні у смт Середнє відбувся фінальний матч Кубка Закарпаття з футболу 2024, у якому грали «Севлюш» (Виноградів) і «Медея» (Оноківська ТГ).

Фото ФК «Севлюш»

На шляху до фіналу «Севлюш» переміг «Мукачево» (4:0), «Тячів» (4:2, 5:0) і «Вишково» (2:0, 10:0), а «Медея» пройшла сторожницький «Лідер» (5:0), іршавську «Бужору» (4:2, 2:0) та «Сокіл» із Холмківської ТГ (2:3, 7:0). І ось у День Незалежності України на нейтральному полі ці колективи повинні були визначити кращу кубкову команду області.

Виноградівська команда наразі є лідером аматорського футболу краю. Колектив Адріана Пуканича здобуває трофей за трофеєм. Мало кому вдається скласти їм серйозну конкуренцію, а тим більше обіграти. «Медея» налаштовувалася зупинити переможну ходу суперника і підняти над своєю головою цей почесний кубок. Тим часом у стані виноградівського ФК розробляли план, як вчетверте поспіль стати володарями Кубка Закарпаття.

 Початок поєдинку для «Медеї» був доволі успішним, оскільки саме колектив із Оноківської ТГ відкрив рахунок у матчі. На екваторі першої 45-хвилинки номінальні гості заробили право на 11-метровий удар, який успішно реалізував Руслан Соскида. Такий перебіг подій не влаштовував виноградівців, які помчали надолужувати втрачене. І ось під ендшпіль першого тайму «Севлюш» відновив рівновагу (1:1): автором взяття воріт став Валентин Великий.

У другій половині матчу моменти були в обох колективів, але нічийний рахунок тримався доволі довго. Тільки на 80-й хв. вболівальники побачили третє вирішальне взяття воріт. Чергова атака виноградівців завершилася навісом у штрафний майданчик та точним ударом головою одного з лідерів команди Михайла Реплюка. На заключних хвилинах зустрічі рахунок міг змінитися, але гравцям групи атаки бракувало точності.

У підсумку «Севлюш» втримав перемогу 2:1 і вп’яте у своїй історії здобув Кубок Закарпаття з футболу. «Медея» показала конкурентну гру, але задля тріумфу не вистачило вдачі та реалізації.

Кращими гравцями фінальної гри визнали Євгена Русина («Севлюш») та Івана Капустея («Медея»). Під час церемонії нагородження відзначили й президентів, і тренерів команд: Івана Матрунича/Адріана Пуканича («Севлюш») та Івана Ковача/Мирослава Баб’яка («Медея»).

Вже найближчого вікенду повертається чемпіонат області 2024, де після 7-ми турів «Севлюш» і «Медея» перебувають на верхніх позиціях турнірної таблиці (21 та 15 очок відповідно).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Благодійники передали вантажівки та мінівени 711 бригаді охорони Державної спеціальної служби транспорту
17:20
ГО «Forever Young» провела безкоштовне медичне обстеження для мешканців с. Гать
17:01
Відбулися дослідження біорізноманіття та обстеження новоприєднаних територій Карпатського біосферного заповідника
16:45
У Перечині вперше відзначатимуть День машинобудівника
16:29
Проєкт для дівчат та жінок з інвалідністю «Надихаючі дівчата» стартує в Ужгороді
16:12
На Рахівщині підозрюваний у побитті співмешканки до смерті перебувати під вартою без застави
16:01
На Виноградівщині для педагогів ІРЦ та психологів провели практикум-семінар
15:38
Закарпатець разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити чоловіка через кордон
15:19
Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів
14:55
У Мукачеві відзначили 180-річчя від дня народження Мігая Мункачі
14:36
Всі новини