43980
11:53 3.092024

Україна демонструє високі результати на літній Паралімпіаді

Спорт 1397

У столиці Франції, Парижі, з 28 серпня до 8 вересня тривають ХVII літні Паралімпійські ігри.

Уже традиційно наші паралімпійці показують хороший рівень майстерності й перебувають на провідних позиціях у багатьох видах спорту. Тільки в перші п’ять змагальних днів Україна здобула понад 30 нагород. Синьо-жовта команда виборола 5 золотих, 12 срібних і 18 бронзових медалей. Такі показники дозволяють Україні входити до десятки найкращих у проміжному медальному заліку. Нагадаємо, що найбільшим нашим досягненням є третя позиція на літніх Паралімпійських іграх 2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

У складі української делегації перебувають двоє представників Срібної Землі – Микола Райський (паралімпійська легка атлетика) і Надія Дьолог (фехтування на візках). 

Закарпатський  бігун загалом змагатиметься на трьох дистанціях: 100, 200 і 400 метрів (Т37 – спортсмени з ураженнями опорно-рухового апарату, що змагаються стоячи). На найкоротшій з названих дистанцій він зумів кваліфікуватися до фіналу, де в підсумку зайняв 8-ме місце (результат – 11.94 сек.). Після дебютного виступу 17-річний спортсмен зазначив, що йому не вдалося продемонструвати всю свою міць і він спробує показати кращий результат уже під час двох наступних стартів.

Невдовзі в боротьбу вступить досвідчена закарпатська фехтувальниця Надія Дьолог. Добре підготувавшись до найпрестижніших змагань, вона спробує поборотися за найвищі місця. Наша спортсменка змагатиметься в індивідуальній і командній рапірі, індивідуальній шаблі та командній шпазі.

Немає сумнівів, що протягом наступних днів українська скарбничка поповнюватиметься новими нагородами. Попереду чимало видів програм, у яких наші паралімпійці повинні брати медалі.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах