44053
12:29 9.092024

Закарпатська фехтувальниця стала призеркою Паралімпійських ігор

Спорт 1057

8 вересня в Парижі (Франція) завершилися ХVII літні Паралімпійські ігри. Українці продемонстрували чудові результати й опинилися на провідних позиціях у багатьох видах спорту.

Наші паралімпійці показали якісний рівень готовності, неймовірну силу волі, відзначились неабиякою стійкістю й великою жагою до перемог. Попри складні часи в нашій країні, вони зуміли досягти неймовірних результатів і перевершили десятки інших країн-учасниць. Українська збірна, до складу якої входило двоє закарпатців – Микола Райський (паралімпійська легка атлетика, категорія Т37) та Надія Дьолог (фехтування на візках, категорія В), – здобула 82 медалі, зокрема 22 золоті, 28 срібних і 32 бронзові. Такі показники дозволили нам посісти 7-ме місце в підсумковому медальному заліку. Також відзначимо, що одразу 20 наших паралімпійців стали мультимедалістами. Найбільше нагород серед українців здобув плавець Андрій Трусов. У його активі дві золоті та три срібні медалі.

Відрадно, що на п’єдестал пошани вдалося потрапити й досвідченій 38-річній закарпатці Надії Дьолог. У складі збірної України з фехтування на шпагах вона зуміла здійснити одну зі своїх мрій і стала призеркою Паралімпійських ігор. Українська команда, яка демонструвала високий клас, долала суперниць одну за одною й таким чином дійшла до фіналу. На жаль, битву за «золото» наші фехтувальниці програли, але срібними призерками в підсумку стали.

Були сподівання, що Надія зуміє увійти до топ-3 і в складі української збірної рапіристок, але в цій дисципліні наша команда фінішувала п’ятою. Щодо двох індивідуальних видів програми (рапіра та шабля), то в них наша землячка пройшла до топ-10, посівши 8-ме та 10-те місця відповідно.

Інший закарпатський паралімпієць – Микола Райський – змагався на трьох дистанціях: у забігах на 100, 200 і 400 метрів. Щоразу йому вдавалося проходити до фіналу. Якщо на дистанціях на 100 та 200 метрів закарпатець не зумів продемонструвати свій максимум і зайняв 8-мі місця, то в забігу на 400 метрів він був реальним претендентом на п’єдестал пошани. Микола показав хороший темп і примчав до фінішу четвертим. Зовсім трохи не вистачило нашому атлету для здобуття медалі. Та віримо, що всі найбільші досягнення в 17-річного хлопця ще попереду.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Тепло київських візерунків»: презентація драматургічних рефлексій Василя Неволова в Ужгороді
17:39
Поліцейським з Рахівщини, які врятували дитину та будинок від пожежі, вручили відзнаки
17:09
Гвардійці провели відкритий урок мужності для закарпатських школярів
16:52
«Гуманітарні» продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та паливо – найчастіше ввозяться через Закарпатську митницю
16:30
У Великій Доброні за підтримки угорських партнерів відкрили Будинок жалоби
15:45
В Ужгороді відбудеться турнір з петанку
15:42
В Ужгороді привітали співробітників оперативно-рятувальної служби Закарпатської області
15:16
Двох мешканців Ужгородщини засудили до 7 років тюрми за переправлення військовозобов’язаних до Словаччини
15:10
Двоє гравців закарпатських ФК потрапили до збірної 6-го туру Другої ліги
15:06
У Мукачеві пройшов фінал Global Teacher Prize Ukraine
14:45
Всі новини