44162
17:41 14.092024

Ужгородські «Карпати» переможно стартували в новому сезоні української Суперліги

Спорт 789

13–14 вересня у Рівному відбулись поєдинки 1-го туру жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2024/25.

Фото ФГУ

Всі 6 команд-учасниць («Галичанка» Львів, «Карпати» Ужгород, «Спартак» Київ, «Реал» Миколаїв, «ДЮСШ 1 – ХНУ» Хмельницький, «Рівне ДЮСШ 4») зібралися в одному місті, щоб провести дві гри з одним із суперників. Ужгородки зустрічалися з хмельничанками, львів’янки протистояли миколаївкам, а рівнянки приймали киянок.

Зазначимо, що на І етапі Суперліги відбудеться 10 турів, під час яких всі команди зіграють по 20 ігор. За їх результатами буде сформована загальна турнірна таблиця. Колективи, що займуть 1–3 місця, на ІІ етапі увійдуть до групи А, в якій розіграють комплект нагород. Відповідно інші три команди складуть групу Б, де змагатимуться за підсумкові 4–6 позиції.

Після нещодавнього тріумфу в Суперкубку України «карпатівки» перебували в хорошому настрої і навіть відсутність провідних гравчинь команди (Каріни Колодюк і Анастасії Полєтаєвої) та головного трененра (Борис Петровський не зміг бути присутнім на виїзних іграх, оскільки проходить службу в ЗСУ; його функції виконувала тренерка – Катерина Ткаченко) не завадили їм увійти в новий чемпіонат з двома перемогами. Локальні проблеми в «Карпат» все ж виникали, але загалом закарпатки виглядали потужно й поклали до своєї скарбнички 6 очок.

Перша половина стартового протистояння у виконанні закарпаток була не зовсім успішною. Наші гандболістки припускалися помилок в захисті й не змогли реалізувати чимало нагод у нападі. Натомість хмельничанки діяли доволі злагоджено і на рівних протистояли срібним призеркам Суперліги. Тривалий час «ДЮСШ 1 – ХНУ» була попереду, а перед перервою «Карпати» вирівняли становище (14:14). А ось у другій 30-хвилинці ужгородський ГК значно додав. Надійні дії в обороні та чудова результативність у нападі сприяли тому, що «карпатівки» почали відриватися у рахунку й у підсумку здобули звитягу з різницею у 10 м’ячів (36:26).

За невеликий проміжок часу, між першим і другим матчем, наша команда зуміла зробити правильні висновки з невдалої гру в першому таймі стартової гри і в вже в суботньому протистоянні «Карпати» діяли значно успішніше. Закарпатки переважали суперниць за багатьма компонентами і домінували на майданчику. Після 30-ти зіграних хвилин рахунок був 18:14, а на момент фінальної сирени – 41:23.

Найрезультативнішими у цих двох поєдинках були Єлизавета Сергієнко (16 м’ячів), Валерія Нестеренко (14) та Надія Пойманова (14). Також точними кидками у нашій команді відзначилися Анна Гававка (9), Катерина Фенинець (6), Владислава Слободян (5), Катерина Міхєєва (4), Тетяна Кильч (3), Діана Харіна (3), Валентина Чумак (2) і Дарина Горошко (1).

У паралельних іграх «Галичанка» двічі перемогла «Реал» (34:19, 28:24), а «Спартак» здолав «Рівне ДЮСШ 4» (35:27, 26:22). Відповідно ужгородки, львів’янки і киянки на старті чемпіонату заволоділи місцями у топ-3.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах