44280
13:00 23.092024

На своєму полі минайці зазнали розгромної поразки 

Спорт 158

У неділю, 22 вересня, у гості до «Минаю» завітав харківський «Металіст». Цей поєдинок відбувся в рамках 8-го туру Першої ліги України з футболу сезону 2024/25.

Фото ФК «Минай»

Після серії невдалих зустрічей (у п’ятьох матчах минайці забили один гол, тричі зазнавши поразки та двічі зігравши внічию) Желько Любеновіч вирішив оновити основний склад. Порівняно з попереднім поєдинком, у стартовій 11-ці вийшло відразу 6 нових футболістів. На жаль, це не дало потрібного ефекту, і закарпатці знову провалили гру.

У протистоянні з харків’янами, котрі до цього перебували внизу турнірної таблиці групи А, минайці не зуміли показати той футбол, якого від них очікували вболівальники. За весь матч господарі поля не створили жодного гольового моменту. Були поодинокі удари Дмитра Пріхни та Єгора Шалфєєва, після яких м’яч розминався з воротами. А більше у виконанні минайців нічого й не згадується. 

Натомість «Металіст» був активним і стабільно загострював гру біля володінь Дениса Барченка. Уже на 15-й хв. гості повели в рахунку завдяки точному удару Петра Луціва з лінії штрафного майданчика (не обійшлося в цьому епізоді без помилки кіпера, котрий не міг належним чином відбити «постріл»). А наприкінці першого тайму все той же Луців подвоїв перевагу своєї команди. Спочатку 24-й номер не реалізував пенальті, а потім на добиванні спрямував м’яч у сітку воріт (0:2).

У другій 45-хвилинці гості не збавили обертів і на 75-й хв. провели третю результативну атаку, на завершенні якої успішно зіграв Алекс Чідомере. На 78-й хв. «Минай» залишився в меншості (після двох жовтих карток вилучили Богдана Чуєва), однак навіть в умовах рівних складів закарпатці не були спроможні на камбек.

Отож колектив з Ужгородщини зазнав третьої поразки в чемпіонаті й опустився на 6-ту сходинку турнірної таблиці. Завершальний поєдинок першого кола «Минай» зіграє на виїзді проти чернівецької «Буковини».

«Минай» – «Металіст» (Харків) – 0:3 (0:2)

Голи: Петро Луців 15, 45, Алекс Чідомере 75.

«Минай»: Денис Барченко, Тарас Дмитрук (Максим Куліш 46), Дмитро Нагієв (Євгеній Рязанцев 60), Богдан Чуєв, Ілля Гулько, Кирило Прокопчук, Дмитро Пріхна, Іван Матюшенко (Ярослав Рязанцев 72), Олег Вишневський, Іван Головкін (Єгор Шалфєєв 36), Павло Тищук (Єгор Гунічев 60).

Головний тренер – Желько Любеновіч.

«Металіст»: Владислав Рибак, Петро Луців, Олександр Мизюк, Віталій Федорів, Даніель Вернаттус, Денис Підручний, Максим Багачанський (Олександр Цвіренко 84), Даніїл Тепляков (Алекс Чідомере 70), Кирило Дігтярь (Габрієль Гомес 70), Данило Кайдалов (Євгеній Ісаєнко 62), Геннадій Синчук (Єгор Абрамов 84).

Головний тренер – Андрій Аніщенко.

Інші матчі 8-го туру:

«Поділля» (Хмельницький) – «Нива» (Тернопіль) – 1:0,

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 2:1, 

«Буковина» (Чернівці), «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – вихідні.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах