44365
11:38 30.092024

Битва у Виноградові, дербі в Іршаві та протистояння в Тячеві 

Спорт 177

У неділю, 29 вересня, відбулися матчі 12-го туру Вищої ліги Закарпаття з футболу сезону 2024.

«Севлюш» (Виноградів) – «Медея» (Оноківська ТГ). Фото ФК «Севлюш»

Усі три поєдинки туру виявилися результативними. Тільки один із 6 колективів не зумів забити гол, інші ж вражали ворота суперників від одного до трьох разів.

«Севлюш» (Виноградів) – «Медея» (Оноківська ТГ)

Цей матч був центральним у турі, адже в гості до лідера чемпіонату завітав його найближчий переслідувач. «Медея» дала гідний бій «Севлюшу» й була близькою до сенсації. Колектив з Оноківської ТГ за 15 хвилин до фінального свистка лідирував у рахунку, але провалив завершальний відрізок і зазнав фіаско.

У першому таймі гості двічі опинялися попереду. Уперше це відбулося завдяки Івану Ковачу вже в дебюті зустрічі. Ближче до екватора першої половини гри Адріан Пуканич відновив рівновагу. Та минуло ще кілька хвилин, і гості вдруге повели в рахунку. Цього разу забитим м’ячем відзначився Максим Лютнянський. 

Рахунок 1:2 зберігався до 78-ї хв., допоки Олександр Аксьонов не зрізав м’яч у власні ворота. У підсумку «Медея» не зуміла втримати навіть нічию. Уже в компенсований арбітром час виноградівці провели третю результативну атаку, на завершення якої успішно зіграв Михайло Чедрик. Таким чином лідер чемпіонату здобув непросту вольову перемогу. А «Медея», крім позитивних відгуків, додому привезти більше нічого не зуміла.

«Бужора» (Іршава) – «Вишково»

У дербі команд Хустського району сильнішими виявилися іршавці. «Бужора» видала потужний перший тайм, у якому забила тричі. На 22-й хв. Артем Молнар вивів господарів уперед, на 36-й хв. Олексій Остафійчук подвоїв перевагу своєї команди, а перед перервою Іван Бандурович зробив рахунок 3:0. У другій 45-хвилинці іршавці могли досягти розгрому, але в команди виникли проблеми з реалізацією. А ближче до завершення гри «Бужора» навіть дозволила суперникам забити гол престижу. На 84-й хв. Арман Апіян установив на табло остаточний рахунок зустрічі – 3:1.

«Тячів» – «Сокіл» (Холмківська ТГ)

Містяни ведуть боротьбу за медалі, тож у подібних протистояннях повинні досягати максимальних результатів. На своєму полі тячівці володіли ініціативою й доволі впевнено здобули перемогу. Зберігши власні ворота неушкодженими і забивши два м’ячі, авторами яких стали Андрій Мерцин і Михайло Лозинець, господарі поля поклали до своєї скарбнички три очки. 

Завдяки осічці «Медеї» «Тячів» зумів вийти на друге місце турнірної таблиці. Та одразу зауважимо, що в команди з Оноківської ТГ на два зіграні матчі менше. Враховуючи ще й очне протистояння, на нас очікує цікава розв’язка сезону в боротьбі за нагороди. Щодо теми чемпіона, то «Севлюш» не дав жодного приводу засумніватися у своєму черговому тріумфі.

У рамках наступного, 13-го, туру відбудуться такі протистояння:

6 жовтня (неділя)

«Сокіл» (Холмківська ТГ) – «Бужора» (Іршава),

«Медея» (Оноківська ТГ) – «Тячів»,

«Вишково» – «Севлюш» (Виноградів).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах