44446
08:30 8.102024

Закарпатське дербі у рамках чемпіонату України

Спорт 427

6 жовтня на ужгородському стадіоні «Авангард» відбулася довгоочікувана зустріч двох закарпатських команд «Ужгорода» і «Вільхівців». Цей двобій пройшов у рамках 9-го туру Другої ліги України з футболу.

Обидва представника Закарпаття перебувають в середині турнірної таблиці групи А й прагнуть пробитися до когорти лідерів. Тож статус дербі підживлювала й потреба в залікових балах. Серйозне налаштування на гру було помітне вже на стартових хвилинах. Гравці були готові битися за м’яч на кожному клаптику поля, тому виникало багато стиків. Як наслідок – пошкодження футболістів, «гірчичники» і навіть вилучення.

Ужгородській команді вдалося забити швидкий гол, який посприяв їхній перемозі. На 7-й хв. поєдинку Антоній Даніель Чуквебука Емере вивів Дмитра Коваленка віч-на-віч з воротарем і той прицільним ударом установив на табло рахунок 1:0. Що цікаво, автор забитого м’яча ще до перерви міг оформити щонайменше хет-трик, але не реалізував декілька чудових нагод.

Після перерви у складі господарів шанси на взяття воріт мали й інші виконавці, та їм у підсумку забракло точності. В одних епізодах м’яч розминувся з воротами, в інших успішно зіграв голкіпер – Олександр Кіктенко. Було декілька гострих моментів і у виконанні «Вільхівців», та Олександр Постемський відіграв на «0», зробивши вагомий внесок у перемогу своєї команди. Та без негативу від кіпера «Ужгорода» не обійшлося. Вже в компенсований арбітром час він не впорався з емоціями і «заробив» червону картку. Оскільки замін вже не було, то у ворота став польовий гравець – Іван Ільчук. Рятувати свою команду йому не довелося. За декілька миттєвостей пролунав фінальний свисток, який зафіксував мінімальну перемогу ужгородців у закарпатському дербі.

Таким чином ужгородці обійшли вільхівчан у турнірній таблиці: підопічні Яромира Лободи мають 12 очок і займають 6 місце, а колектив Олексія Зоріна, набравши 11 пунктів, розташувався на 7-й позиції. На цьому перше коло чемпіонату завершилося. 

Наступного вікенду команди розпочнуть другу частину сезону: містяни на виїзді зіграють з «Рухом-2» (Львів), а колектив з Тячівщини прийме «Пробій» (Городенка). Суперники наших команд наразі входять до топ-3.

«Ужгород» «Вільхівці» 1:0 (1:0)

Гол: Дмитро Коваленко 7.

«Ужгород»: Олександр Постемський, Владислав Лушпінь (Іван Марюхнич 67), Іван Ільчук, Максим Минайленко, Євген Мукомела, Дмитро Шух (Іван Мориляк 46), Євгеній Волошин, Антоній Даніель Чуквебука Емере, Максим Кічун (Микита Немецков 64), Назарій Богомаз (Назар Попович 89), Дмитро Коваленко (Василь Цигак 89).

Головний тренер – Яромир Лобода.

«Вільхівці»: Олександр Кіктенко, Володимир Грачов, Дмитро Нємчанінов, Владислав Бабков, Єгор Базаров, Ігор Вагін (Владислав Клочан 72), Василь Дебич (Владислав Фундук 62), Олександр Глагола, Сергій Панасенко (Роман Горенко 46), Кирило Тимошенко, Михайло Шестаков (Іван Куцин 6, Володимир Тилінський 46).

Головний тренер – Олексій Зорін.

Результати інших поєдинків 9-го туру групи А:

«Скала 1911» (Стрий) – «Реал Фарма» (Одеса) – 3:1,

«Ревера 1908» (Івано-Франківськ) – «Пробій» (Городенка) – 1:1,

«Полісся-2» (Житомир) – «Самбір-Нива-2» (Тернопіль) – 4:1,

«Рух-2» (Львів) – «Куликів-Білка» (Куликів) – 1:1.

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах