ko.net.ua

Чемпіонат Закарпаття з хокею: нагороди знайшли своїх господарів

У суботу та неділю, 18-19 лютого, в Ужгороді відбулися завершальні поєдинки VI чемпіонату Закарпаття з хокею.

Четверо команд вирішували, хто все ж таки стане чемпіоном області, а хто призером. Першого змагального дня відбулися півфінальні протистояння, котрі складалися з двох поєдинків. Команди відразу ж намагалися забезпечити собі позитивний результат, тим самим позбавивши поціновувачів хокею інтриги.

Першу півфінальну пару склали «Ужгородські вовки» та «Шахтарські барси». Саме перші діяли енергійно й результативно. «Вовки» володіли територіальною перевагою і завдавали велику кількість кидків по воротах, що принесло бажаний результат. Як підсумок, розгромна перемога 6:0. У матчі-відповідь також краще грали «Ужгородські вовки». Хоч такої переконливої звитяги, як у попередній грі, здобути не вдалося, проте вікторія 3:1 подарувала путівку до фіналу.

У протистоянні «Спартака» та «Синевира» попри велику кількість єдиноборств і боротьби на кожному метрі ім’я тріумфатора чекати довго не довелося. Синевирці відразу ж намагалися досягти успіху, що згодом і сталося. Якщо в першому поєдинку розрив таким великим не був – 5:1, то в наступній грі «Синевир» якнайкраще продемонстрував свої можливості – 10:0.

Програму недільного хокею відкривала гра за 3-тє місце між невдахами півфінальних поєдинків – «Шахтарськими барсами» та «Спартаком». «Барси» змогли налаштуватися на цю зустріч і дати справжній бій. Попри всі намагання «спартаківців» зачепитися бодай за «бронзу», «Шахтарські барси», узявши ініціативу до своїх рук, зуміли не тільки втримати переможний результат, а й розвинути успіх. У підсумку з рахунком 5:1 перемогу святкували «Шахтарські барси».

Фінальний поєдинок, як це й повинно бути, вийшов напруженим та цікавим. У першому періоді команди, так би мовити, придивлялись одна до одної й грали від захисту. Не дивно, що голів уболівальники так і не побачили. Однак у другій третині швидкості на льоду збільшилися і небезпечних моментів ставало дедалі більше. В одному з епізодів синевирці припустилися помилки у центрі поля й дозволили супернику вийти в перспективну атаку. «Ужгородські вовки» таким «подарунком» скористалися сповна – 1:0. У заключному періоді невеликою перевагою володіли «вовки», проте нагоди для взяття воріт мали обидва колективи. Але встановити паритет «Синевиру» так і не вдалося, натомість його суперник зумів не тільки зберегти мінімальну перевагу, а й подвоїти її – 2:0.

Таким чином переможцем VI чемпіонату Закарпаття з хокею стали «Ужгородські вовки». «Срібло» здобув «Синевир», а бронзові нагороди дісталися «Шахтарським барсам». Четвертими завершили змагання гравці «Спартака».

На церемонії нагородження були вручені й індивідуальні нагороди. Кращим нападником визнано капітана «Спартака» Валентина Семакова. Кращим воротарем чемпіонату став Сергій Артемюк («Ужгородські вовки»), а кращим захисником – Сергій Уранов («Шахтарські барси»). Свою відзнаку отримав також і кращий бомбардир Василь Йордан, котрий захищає кольори «Синевира».

Олег МИКИТА, фото автора