ko.net.ua

Юна закарпатка виборола срібло Кубку Європи з фрістайлу

17–річна вихованка Берегівської ДЮСШ Олександра Шнип (тренер Ольга Окипнюк–Яремчук) на 4–му етапі Кубка Європи, який проходив на Білоруському республіканському центрі олімпійської підготовки «Раубичі», виборола срібну нагороду

За право стати кращим боролися 30 спортсменів у віці 15 років і старші.

“У змаганнях взяли участь акробати Білорусі, Росії, Казахстану, Німеччини, Швейцарії та України. Учасники виконували по два акробатичні стрибки з трампліна. Бали нараховувалися за техніку відриву від трампліна, траєкторію польоту, силует і приземлення. На третьому етапі мої вихованці, зокрема член збірної України, майстер спорту 19-річний Олександр Окипнюк зайняв 5-те місце. Аналогічний результат він показав і у наступному 4-му етапі Кубка Європи”, – розповів тренер О. Окипнюк-Яремчук.

Олександра Шнип на 3-му етапі теж виконала обидві вправи досить вдало, однак фінішувала лише на 8-й позиції. Зате наступного дня (4-й етап) юна закарпатка продемонструвала чудову техніку і виконала всі три вправи на висоті трьохповерхового будинку без суттєвих зауважень вимогливих суддів і здобула срібну нагороду.

Зазначається, що наразі дівчина готується до чемпіонату України з фрістайлу (акробатика), який пройде 18-23 березня на ТК «Буковель» (Івано–Франківськ).

“До речі, фрістайл значиться в програмі зимових Олімпійських ігор, які відбудуться в наступному році у корейському місті Пхенчхан. Росте хороша зміна, яка продовжить писати історію закарпатського фрістайлу (акробатика), яку розпочали свого часу багаторазові учасники олімпійських ігор «колосовці» мсмк Станіслав Кравчук та Енвер Аблаєв”, – повідомив голова Закарпатського осередку Асоціації спортивних журналістів України Василь Гаджега.