ko.net.ua

10 гандболісток ужгородських «Карпат» потрапили до національної і молодіжної збірних України

Насиченим виявився лютий для гандболісток ужгородських «Карпат».

Спочатку підопічні Бориса Петровського приймали вдома принципового суперника та головного претендента на Чемпіонство у жіночій суперлізі – львівську «Галичанку». У драматичному першому поєдинку ужгородки змогли вирвати перемогу: усе вирішувалося в останній атаці, яку ефектно завершила на передостанній секунді зустрічі вихованка місцевої школи Вікторія Гичка — 23:22. У другому поєдинку карпатівки поступилися 16:26.

За кілька днів наші гандболістки вирушили до Швейцарії, де поборолися у Єврокубках із місцевим клубом «Цух». На жаль, два програші – 25:29 і 25:36 — і «Карпати» припинили свої виступи у європейському Кубку виклику на стадії 1/16 фіналу.

І ось уже цими вихідними у СК «Юність» відбулися ще два матчі української жіночої суперліги, де наші дівчата приймали столичних спортсменок зі «Спартака». 35:18 і 30:11 — дві перемоги і впевнена друга сходинка у турнірній таблиці.

Зараз же 10 гандболісток ужгородського клубу викликані до лав збірної України: четверо до національної, шестеро – до молодіжного складу.

Борис ПЕТРОВСЬКИЙ, головний тренер ГК «Карпати»

Якраз зараз найважчий час – це у нас середина сезону. Непрості були ігри з «Галичанкою», потім Єврокубки, тепер «Спартак». Треба, щоб дівчата відновилися, є багато дівчат з травмами, у нас є пауза, але ми її не цілком зможемо використати на відновлення і в тренувальних цілях. Бо 10 наших гандболісток викликані до збірної України. На тренуванні залишиться 2 людей. 4 в національну збірну – Яблонська, Кільч, Лізинська, Компанієць. У молодіжну збірну їде Готра, Мілікесова, Білик, Воронько, Гичка і Фурманець. Після їх приїзду одразу нас чекатиме поєдинок у Херсоні із «Дніпрянкою». Будемо просити колег із Херсону перенести гру на пізніше. Практично дівчата приїжджають, а ми сідаємо у потяг і їдемо зразу у Херсон. Тобто, не буде жодного тренування. В якому стані вони приїдуть з національної збірної теж – там важкі ігри, тренуються в інших колективах. Це нам не руку подивимося, чи підуть нам на зустріч колеги на перенос гри.

Ужінформ