4806
13:35 4.032017

Студенти УжНУ – серед найкращих в Україні з гирьового спорту

Спорт 1847

10745Днями в національному медичному університеті ім. О.О.Богомольця в Києві відбулися змагання з гирьового спорту серед студентів України.

Виявити, хто сильніший у вправлянні з гирею, приїхало 100 молодих людей із різних куточків держави. Турнір влаштували і серед хлопців, і поміж дівчат. УжНУ представляли Михайло Тупиця та Микола Прокоп, а також цьогорічна випускниця Наталя Бенко.

Дівчата змагалися у ривку. У ваговій категорії понад 70 кг наша Наталя здобула срібло змагань, зумівши підняти 16-кілограмову гирю 166 разів. Їй зовсім трохи не вистачило, аби стати першою.

Хлопці ж визначали сильнішого у т. зв. довгому циклі. Суть вправи полягає у штовханні двох гир по 24 кг кожна. Тут наші представники виступили у двох вагових категоріях: Михайло – до 70 кг, Микола – до 65 кг.

Першим виступав Михайло, який у своїй ваговій категорії зумів 73 рази штовхнути вагу, що стало найкращим результатом на турнірі і принесло студентові факультету здоров’я й фізичного виховання золоту медаль.

«Сподобалася організація змагань – все на досить високому рівні. Мав багато позитивних емоцій як від виступу, так і загалом від подій, що там відбувалися. До цих змагань готувався досить тривалий час і дуже радий, що здобув перемогу. Боротьба виявилася напруженою, адже хлопець, що посів друге місце, поступився мені тільки 9-ма підйомами», – ділиться враженнями наш переможець.

Другий наш представник Микола Прокоп у категорії до 65 кг завдяки своїм 56 поштовхам здобув срібну нагороду.

Юрій Піясюк, Медіацентр УжНУ

khlopci divchata

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах