ko.net.ua

Ужгородці вибороли чемпіонське звання (ФОТО)

17-19 березня в ужгородському СК «Юність» відбулися фінальні змагання чемпіонату України із пляжного волейболу серед юнаків до 17 років.

Поборотися за титул чемпіона приїхали 15 команд з різних регіонів України. Серед цієї когорти спортсменів було 8 закарпатських колективів (6 із Ужгорода та 2 із Сваляви). Уже з перших поєдинків виокремлювалися певні фаворити змагань. Одними з них був ужгородський тандем – Валерій Роля та Ростислав Мошак. Ці спортсмени демонстрували хорошу підготовку й не віддали суперникам жодного сету. У першому поєдинку Роля та Мошак здолали Легенчук/Зуєнко (21:14, 21:9). Опісля була ще одна переконлива звитяга – над Попик/Шитєв (21:17, 21:12). На стадії 1/2 фіналу Валерій та Ростислав у двох сетах розібралися із парою Курінний/Кришталь. Паралельно впевнену гру показував дует – Бойко/Кравченко, який також зумів здобути впевнені перемоги, не програвши суперникам жодного сету. Тож саме ці дві пари й зустрілися у вирішальному двобої.

Фінальний поєдинок виявився дуже цікавим, адже інтрига тривала протягом усієї гри. Уже в першому сеті команди по черзі володіли ініціативою, але міцніші нерви виявилися в ужгородських спортсменів, які зуміли взяти першу частину зустрічі. У другому сеті представники Нової Каховки також чинили міцний опір, та все ж у вирішальний момент наші спортсмени змогли додати і здобути вікторію, а разом із тим і чемпіонський титул. Тож вітаємо Валерія Ролю та Ростислава Мошака із золотими нагородами.

Олег МИКИТА