ko.net.ua

Масштабна та спортивна подія «Мукачево Сакура RACE» пройшла у Мукачеві

Не зважаючи на відсутність тепла та сонячної погоди у місті над Латорицею відбулося дуже цікаве, веселе, а головне спортивне свято – велосипедні змагання «Мукачівська Сакура Race».

Зауважимо, що до парку «Перемога» завітали сім’ї, яка змалку виховують та привчають своїх дітей до активного способу життя, а таких, не зважаючи на холодну погоду, зібралося чимало.

Вже із самого ранку у фестивальному містечку можна було спостерігати як батьки надають настанови своїм дітям, переживають та вболівають за них у цих непростих змагань. До речі, змагання були поділені відповідно до вікових категорій учасників.

Це важко уявити, але найменшим учасникам «Сакура RACE» було лише 2 роки. Проте, навіть такі маленькі спортсмени вже були готові до змагань та розумного суперництва, яке супроводжувалося лише щирими усмішками та грайливим настроєм.

Зауважимо, що головним завдання велоперегонів є пропаганда здорового способу життя і велосипедного спорту серед широких верств населення, а також популяризація та розвиток дитячого велоспорту в Закарпатті та місті Мукачево, як видовищного виду спорту, пропаганда екологічно чистого виду транспорту та активного сімейного відпочинку.

Мета організаторів – залучення дітей та батьків до регулярних занять фізичною культурою і спортом, активного відпочинку, здорового способу життя, залучення уваги громадськості до безпеки дітей та дорослих під час велопрогулянок в літній сезон, формування традицій активного сімейного відпочинку.

Як розповів для «Карпатського об’єктиву» Артем Топчанюк на змаганнях зареєструвалося близько 100 учасників, проте з упевненістю зауважив, що погода зіграла тут чималу роль, бо ж якби було тепліше учасників зібралося б набагато більше, адже на Закарпатті та, зокрема, Мукачеві велолюбителів дуже багато.

«До нас на змагання завітали не лише діти з Мукачева та й Закарпаття, але й із інших регіонів, зокрема із столиці України, а однією із головних суддів на змаганнях є суддя національної категорії, тренер з велосипедного спорту Катерина Яковлєва. Дітям та їхнім батькам тут все подобаються, вони усміхаються, а це головне», – розповів для «Карпатського об’єктиву» велогонщик та один із організаторів спортивного заходу Артем Топчанюк.

Відтак, велоперегони проводилися у наступних заліках (категоріях) :

Беговел: 2-4 роки. Велосипед 5-6 років,7-8 років, 9-11 років, 12-14 років, 15-17 років.

Дівчата та хлопчики виступали в окремих категоріях.

Залік в кожній категорії — особистий.

Учасників чекали нагороди, грамоти, медалі та інші призи.

Ілона Вільна, фото автора