ko.net.ua

В Ужгороді стартували веловихідні. ФОТО

Справжнє свято для любителів велосипедного спорту влаштували в Ужгороді. У суботу, 6 травня, в місті стартував велофестиваль «Uzhgorod TOUR ОРЕN-2017», який провели в рамках «САКУРА-ФЕСТ-2017».

Розпочався фестиваль з самого ранку в Боздоському парку. У велозмаганнях серед аматорів взяли участь понад 40 учасників із Закарпаття та інших міст України: Львова, Києва, Дніпра. Велогонка відбулася в категоріях: експерти, початківці та жінки.

«Взагалі ідея була така, щоб започаткувати в Ужгороді веловихідні. Ми їх назвали «Uzhgorod TOUR ОРЕN-2017» (тобто відкриті, багатопрофільні). На велофестиваль ми запросили усіх – від дітей, аматорів до спортсменів-початківців, – розповідає Микола Щадей, керівник велосипедно-туристичного клубу «Лідер». – Результатом змагань стало те, що вперше в Україні серед подібних фестивалів, ми навіть вручали грошові винагороди. За перше місце було 2 тис. грн. А загальний призовий фонд складав 15 тис. 300 грн. Нагародження відбувалося з першого по шосте місце».

Продовжився фест міським велозаїздом. Велосипедна прогулянка стартувала на площі Театральній, де зібралось до сотні роверистів. Відтак колона з велосипедистами проїхалася набережною міста та повернулася знову на площу.

Читайте також: У мережі оприлюднили 3D цвітіння сакури в Ужгороді

«Перш за все цим заходом ми б хотіли привернути увагу до відсутності велоінфраструктури в місті. Хочемо щоб в Ужгороді було багато велосипедів та належна велоінфраструктура, а не ціла купа старих, шкідливих авто. Це є неприпустимим в нашому гірському краї», – зазначив організатор заходу Євген Андрійканич.

Зважаючи на значну кількість учасників організатори зазначають, що подія не стільки спортивна, як соціальна. Адже покликана популяризувати активний відпочинок, продемонструвати туристичні можливості міста і ще раз довести, що в Ужгороді живуть справжні велолюбителі.

Продовжиться спортивний фестиваль у неділю, 7 квітня, дитячою велогонкою «Тур де Уж». Початок об 11.00.

Христина БІКЛЯН