ko.net.ua

В Ужгороді протягом тижня змагалися кращі сімнадцятирічні футболісти України. ФОТО

З 25 червня по 2 липня на ужгородських стадіонах «Спартак», «Авангард» та «Автомобіліст» відбувся фінал ДЮФЛ України у категорії U-17.

Загалом до обласного центру завітали 8 команд, які були поділені на 2 групи.

У групі А змістовну гру демонстрували «УФК-Карпати» (Львів) та «Динамо» (Київ), які у підсумку змогли набрати  по 7 очок. Маріупольський «Іллічівець» із 3 балами зайняв 3-тю сходинку, а «Арсенал-Київ» не зумів здобути жодного залікового бала і, таким чином, розташувався на 4-му місці.

У групі Б стовідсотковий показник продемонстрував донецький «Шахтар» (9 очок). ОК ім. І. Піддубного (Київ) та «УФК-Олімпік» набрали по 4 очки і розташувалися на другій та третій сходинках відповідно. Львівським «Карпатам» цього разу не вдалося здобути жодного залікового бала.

У грі за 7-8 місця «Карпати» з рахунком 2:0 переграли «Арсенал-Київ», а в поєдинку за 5-6 місця «Іллічівець» здолав «УФК-Олімпік» (Харків) (4:3).

Опісля команди визначали кращих на стадії 1/2 фіналу. Поєдинок між донецьким «Шахтарем» та київським «Динамо» вийшов багатим на боротьбу, про що свідчать три вилучення (2 у донеччан та 1 у киян). Кращу гру демонстрували столичні футболісти, які відзначалися як індивідуальними діями, так і командними. Територіальна перевага «Динамо» в підсумку втілилася у 5 забитих м’ячів, натомість «гірники» не змогли провести жодної результативної атаки.

В іншому півфінальному двобої зійшлися футболісти ОК ім. І. Піддубного та «УФК-Карпати». Цього разу також було на що подивитися. Краще у гру ввійшли кияни, які змогли не тільки першими відзначитися, а й згодом розвинути успіх. Але й на цьому вони не зупинялися й змогли провести третю результативну атаку. Опісля львів’яни оговталися і змогли відквитати два м’ячі, а на компенсованих арбітром хвилинах навіть відігралися (3:3). Доля путівки до фіналу вирішувалася у серії 11-метрових ударів. З рахунком 8:7 перемогу святкували «УФК-Карпати» (Львів), а головним героєм став закарпатський голкіпер цієї команди Михайло Готра.

У матчі за третє місце між ОК ім. І. Піддубного та «Шахтарем» спостерігалася територіальна перевага останніх. Донеччани ще в першій 45-хвилинці створили кілька хороших нагод для взяття воріт, та реалізувати вдалося тільки одну. На 29-й хв. точного удару завдав Андрій Апанчук. Після перерви «Шахтар» продовжував тиснути на ворота киян і зміг здобути переконливу перемогу (3:0). Позитивний результат забезпечили  Іван Головкін та Богдан Приблуда.

Фінальний поєдинок («Динамо» – «УФК-Карпати») довго вболівальників у напрузі не тримав. Вже на 4-й хв. Олександр Сирота вдало зіграв на другому поверсі й забив перший гол київського колективу. «Динаміці» не збавляли темпу, намагаючись закріпити свій успіх ще в першому таймі, і їм це зробити вдалося. Гол в активі Станіслава Сорокіна. Згодом хороший шанс скоротити відставання у рахунку мали львів’яни, але Петро Харжевський з позначки схибив. У другій половині зустрічі картина на полі не змінилася, і «динамівці» змогли довести справу до розгрому. А своє ім’я в це досягнення вписали Євген Ісаєнко та Клим Приходько (4:0).

Таким чином, «золото» завойовує київське «Динамо», «срібло» виборюють «УФК-Карпати» (Львів), а «бронза» дісталася донецькому «Шахтареві».

Варто також зазначити, що закарпатця Михайла Готру визнано кращим голкіпером турніру.

Олег МИКИТА