ko.net.ua

Донеччани тріумфують, закарпатці за межами трійки

14–19 серпня на провідних стадіонах Закарпаття відбувся IV Міжнародний дитячо-юнацький турнір з футболу на честь Андрія Гаваші.

Участь у змаганнях узяли кращі команди України: ДЮСШ-15 Київ (ОК ім. І.Піддубного), СДЮСШОР Ужгород, «Cкала» (Моршин), «Динамо» (Київ), «Карпати» (Львів), «Львів», «Шахтар» (Донецьк), «Мункач» (Мукачево), а також гості із Угорщини («Спартакус»), Німеччини («Бранденбург») та Румунії («Чіксереда»). Змагання відбувалися у двох вікових категоріях (U-17, U-15).

Серед 17-річних тріумфували донеччани. Два колективи «гірників» демонстрували потужний атакуючий футбол і відзначалися надійною оборонною грою. «Шахтар U-16» виявився найсильнішим, у фіналі перегравши «Львів», який у підсумку посів друге місце. «Шахтар U-17» зміг вибороти третю сходинку. Близькою до нагород була ужгородська СДЮСШОР U-16, яка в «бронзовому» фіналі в післяматчевих пенальті поступилася «гірникам». Щодо інших закарпатських колективів, то «Мункач» зайняв п’яте місце, а СДЮСШОР U-17 Ужгород – тільки десяте. Приємно, що ужгородський воротар Дмитро Кашка був визнаний кращим кіпером турніру. В інших номінація перемогли такі футболісти:

У категорії U-15 перші позиції також були за гравцями донецького «Шахтаря», котрі змогли перемогти в усіх поєдинках. Високу майстерність демонстрували й німецькі гості – ФК «Бранденбург». Саме ці дві команди зустрілися в головному матчі турніру. Українці володіли перевагою і змогли втілити її в три забиті м’ячі. Таким чином, «золото» й цієї вікової категорії завойовують донеччани. У боротьбі за «бронзу» зійшлися львівські «Карпати» та київське «Динамо». Саме останні здобули перемогу і піднялися на третю сходинку п’єдесталу пошани. СДЮСШОР Ужгород із ОК ім. Піддубного (Київ) боролися за 7-ме місце, і наші спортсмени впевнено здобули вікторію. На жаль, інша закарпатська команда – «Мункач» (Мукачево) – матч за 9-те місце програла.

Індивідуальні нагороди отримали:

Визначали також кращих гравців фінальних поєдинків. Серед 15-річних у складі «Бранденбурга» відзначився Седрік Крюгер, а в «Шахтаря» – Артем Векленко. У категорії U-17 кращими обрали Богдана Токаря («Львів») та Дениса Свитюху («Шахтар» Донецьк).

Хоч закарпатці й не змогли увірватися до призової трійки, проте довели, що потенціал у наших команд є. Сподіваємося, спортивні злети в колективів Срібної Землі не за горами.

Олег МИКИТА

Фоторепортаж із фінальних поєдинків та церемонії нагородження