ko.net.ua

В Ужгороді завершився чемпіонат України з гандболу

15-17 травня ужгородські «Карпати» прийняли заключний зїзний тур жіночої Суперліги з гандболу.

Закарпатський колектив, видавши потужний старт на початку сезону очолив чемпіонську гонку. Йдучи лідером більшу половину сезону, команду Петровського вважали головним фаворитом чемпіонату. Паралельно вдало закарпатці виступали й на євроарені. Такий важкий графік дещо збив ходу «карпатівок» і почала даватися взнаки втома, а згодом травм зазнавали основні гравці одна за одною, а з короткою лавою запасних претендувати на «золото» було складно.

Так другу частину сезону ужгородки провели геть невдало. Якщо поразки проти «Галичанки» були зрозумілі, то фіаско у поєдинках з «Дніпрянкою» та «Спартаком» було справжньою сенсацією. З кожним туром «Галичанка» скорочувала відрив від «Карпат», а згодом і зовсім вийшла вперед. Перед заключним ужгородським туром чемпіонство львів’янок було справою часу.

Відразу ж у першій грі «Галичанка» завдяки перемозі над херсонською «Дніпрянкою» достроково завоювала золоті нагороди. У іншому матчі, який як і всі подальші нічого не вирішував «Карпати» здолали столичний «Спартак» – 29:25. Наступного ігрового дня новоспечений чемпіон впевнено здолав киянок – 32:21, а ужгородки перед рідними вболівальниками повинні були перемагати «Дніпрянку», що й їм вдалося зробити, з рахунком – 33:25.

Останній день змагань був насиченим. Спочатку уболівальники насолодилися видовищним поєдинком «Дніпрянка» – «Спартак», у якому все ж перемогу здобули херсонки. Фінальна сирена зафіксувала рахунок – 28:24. Опісля на майданчик вийшли запеклі суперники, хоч гра ніякої турнірної мотивації не мала, проте кожна з команд прагнула перемоги. Львів’янки грали потужніше і менше припускалися помилок, і увесь час контролювали хід гри. З кожною хвилиною перевага гостей зростала, і у підсумку в українському гандбольному класико перемогла «Галичанка» – 28:18. «Карпати» здобувають «срібло», а «бронза» у «Дніпрянки».

Головний тренер «Карпат» Борис Петровський зазначав, що деякі гравці можуть покинути закарпатську команду, тож невідомо якими постануть «карпатівки» наступного сезону.

Олег МИКИТА