ko.net.ua

На Рахівщині відбувся велофестиваль «Стежками опришків 2017»

Спортивне дійство тривало протягом чотирьох днів, з 24 по 27 серпня.

Велофестиваль «Стежками опришків 2017» – аматорські змагання, метою яких є пропаганда здорового способу життя серед широких верств населення, розвиток велосипедного спорту в Україні.

На старт вийшло понад сто велосипедистів, тож на вболівальників, та й самих спортсменів, очікувалася напружена і видовищна боротьба. Участь у заході взяли не тільки українські спортсмени, а й гості із Білорусі, Молдови, Росії та Угорщини. Змагалися спортсмени різного віку: наймолодшому було 3 роки, а найстаршому за 50.

Захід проводився на чотирьох трасах, а кращих велосипедистів визначали в 6 категоріях. Інтриги вистачало в кожній з них. У групі «Hardcore» серед чоловків високу майстерність продемонстрував Антон Пустовіт, який у підсумку й здобув перемогу. Серед учасників старших 35 років тріумфував Андрій Навроцький, котрий відзначився високим рівнем підготовки. У жінок не було рівних Христині Конвісаровій. Приємно, що закарпатець Ференц Гутлебет виявився першим у категорії «Light». Серед спортсменів старших за 35 років у цій же категорії кращий показник продемонстрував Влад Ружинський, а в жінок перша сходинка за Мариною Новожененою.

Особливістю велофестивалю стало те, що учасники  змагалися на якісних трасах важкої складності, аналогів яких в Україні немає, а також те, що це були не одноденні, а багатоденні змагання.

Варто додати, що спортсменни, які потрапили до трійки призерів, були нагороджені грамотами, медалями та сувенірами.

Олег МИКИТА