844
14:17 19.052016

У Рахові пройшов командний чемпіонат України зі спортивного орієнтування. ФОТО

Спорт 2037

2У командному чемпіонаті України зі спортивного орієнтування, що відбувся у Рахові, взяли участь 32 збірні команди, що представляли 19 регіонів країни. Понад 400 спортсменів розігрували нагороди на класичних, ультра середніх дистанціях і у три-етапних естафетах, що були прокладені на стрімких і кам’янистих схилах високогірного перевалу Камінь-Клевка, та на дистанції суперспринту, що проходила по вулицях гуцульського Парижу. Командний залік визначався за сумою кращих результатів як у дитячих, так і у ветеранських групах.

У загальнокомандній першості до призової трійки увійшли збірні Київської, Харківської та Вінницької областей. Перша збірна Закарпаття завершила змагання на сьомому місці, друга і третя збірні – відповідно на 21-й та 30-й позиціях.

В особистих змаганнях найкраще з закарпатців виступили мукачівці. Так в одній з кваліфікаційних груп два перших і одне друге місце виборола тренер Мукачівського клубу «Товариш», що працює від обласного центру туризму і спорту учнівської молоді, Ніна Расчупкіна. Її вихованки Алла Басараб (ЗОШ №11), Валерія Смочко (ЗОШ №2) та Катерина Цепурдей (гімназія) стали віце-чемпіонками України серед дівчат в естафеті, а Катерина до цього додала ще й срібну та бронзову нагороди відповідно на класичній дистанції та у спринті. Також третім на класиці, але вже у змаганнях дорослих, фінішував представник Нової поліції, кандидат у майстри спорту України Андрій Расчупкін.

Дві нагороди за треті місця отримав випускник Мукачівської ЗОШ №11, а нині студент УжНУ Владислав Французов: у спринті та в естафетних змаганнях серед юніорів (разом з ужгородцям Андрієм Василиною та Станіславом Паламарчуком).

Ще одну бронзову медаль за третє місце у найпрестижнішій – елітній – категорії серед чоловіків виборов у естафеті 32-річний майстер спорту України Сергій Бабич (випускник СК «Товариш» та Мукачівської ЗОШ № 10), але цього разу Сергій виступав за збірну Львівської області, де зараз проживає.

19

Відмінно виступили й закарпатські ветерани лісового спорту. Так 78-річний Петро Назаренко з Ужгороду був поза конкуренцією у своїй віковій категорії, а разом з на двадцять років його молодшими Василем Павлишином та Олександром Цепурдеєм отримав ще й нагороди за третє місце в естафеті серед команд, сумарний вік учасників яких перевищував 180 років (!).

Серед молодих «ветеранів» (не молодших 45 років) срібло й бронзу на ультра середній дистанції вибороли мукачівці Ігор Французов та Андрій Лозицький, вони ж, разом з Русланом Касьяновим, були третіми на естафетних трасах. Третьою фінішувала зі спринтерської дистанції і Марина Французова.

Відмінно виступили й ті з закарпатців, які зуміли на окремих дистанціях увійти до першої десятки у своїх вікових категоріях (в кожній з них змагалося до 30 учасників): це юні мукачівці Валерія Смочко (4, 5 та 7 місця), Алла Басараб (5), Людмила Калчева (7 та 10), Артур Сватко (два 7 місця) і Ніна Цепурдей (7 і 8 місця), ветерани Людмила Сташко (4 та 6 місця) і Світлана Лозицька (8); Христина Бобер з села Кам’яниця Ужгородського району (5 та 7 місця) та ужгородці Георгій Фечо (5 та 6 місця в елітній категорії), Денис Кононов (7) і Сергій Брилинський (4, 8 і 9 місця).

До всього іншого, в якості новинки в даному чемпіонаті була утворена відкрита група для рахівчан: новачків і любителів, переможцем в якій стали Богдан Обрізків та Олександра Седлак (учні ЗОШ №2), а також були проведені змагання серед команд державних установ та організацій району. Участь у заході взяли команди Рахівської райдержадміністрації, районного районного центру зайнятості, Рахівської міської ради і закладів освіти.

В індивідуальному заліку серед чоловіків, найкращі результати показали: Богдан Губко (Рахівська міська рада), Микола Кабаль (РЦЗ), Андрій Годинчук (команда закладів освіти), а серед жінок: Олеся Ключівська (Рахівська РДА), Наталія Волошин (РЦЗ), Вікторія Васильовка (РДА).

Текст Марина Бобуська

Фотографії Олександра Цепурдея

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Великоберезькому будинку-музеї відновлювали народні традиції до свята Трійці
14:54
На Закарпатті затримано зловмисника, який при перевірці документів стріляв та поранив працівника поліції
14:41
У Перечині відзначили День вишиванки: дитячий флешмоб, етнофотозона та виставка музейних експонатів
14:25
Замок «Паланок» оприлюднив програму до Дня музеїв
14:08
Закарпатські аудитори виявили порушення в закупівлі насосів для медзакладу на 12,6 млн грн
13:40
З Ужгорода до столиці: Закарпаття відкрило Всеукраїнський ветеранський велопробіг
13:26
У Мукачеві відбудеться концерт-презентація «Духовні перлини України»
11:56
На Рахівщині тимчасово призупинили пошуки двох чоловіків, що заблукали
11:42
У Мукачеві відбулися змагання з водного туризму серед школярів
10:54
Ужгородців інформують про тимчасове перекриття проїзду на вулиці Робочій
10:27
Всі новини