ko.net.ua

Ліга Європи: українці демонструють різний результат

Вчора, 14 вересня, пройшов перший тур групового етапу Ліги Європи.

Україну в цьому турнірі представляють два колективи – київське «Динамо» та луганська «Зоря». Якщо першим вдалося порадувати власних уболівальників перемогою, то другі відверто розчарували.

«Динамо» (Україна) – «Скендербеу» (Албанія) – 3:1 (0:1)

Кияни з перших хвилин намагалися контролювати м’яч і часто бити по воротах гостей. Так воно й було, і гольові моменти виникали часто, але ні Гонзалез, ні Гармаш, ні Буяльський, і навіть Віда та Мбокані ніяк не могли відзначитися результативним ударом. Натомість «Скендербеу» зміг із мінімуму витиснути максимум: захисники дозволили Музиці пробити, і той потужним ударом вивів свою команду вперед. Попри те, що «динамівці» у першій 45-хвилинці виглядали краще, саме албанці пішли на перерву в ролі лідера.

Але на старті другого тайму все змінилося: «Динамо» провело потужну 5-хвилинку і вже було попереду (2:1). Забитими м’ячами відзначилися Мораєс та Сидорчук. Більше приводів для хвилювань колектив Хацкевича не давав. На 65-й хв. Мбокані з «позначки» ще й подвоїв перевагу господарів – 3:1.

У паралельному матчі групи В «Янг Бойз» (Швейцарія) розписав мирову із «Партизаном» (Сербія) (1:1). У 2-му турі кияни на виїзді протистоятимуть «Партизану».

«Зоря» (Україна) – «Естерсунд» (Швеція) – 0:2 (0:0)

Хоч колектив Вернидуба перебуває у кризі, проте у домашній грі проти шведів уболівальники чекали на перемогу. Та все склалося по-іншому. У першому таймі обидві команди створили кілька гольових нагод, проте витиснути з них максимум жодному з колективів не вдалося. Перша частина гри завершилася з рахунком 0:0.

На 50-й хв. гості вийшли вперед: Сема віддав на Годдоса, і той із своїм завданням впорався – 0:1. За кілька хвилин «Зоря» могла відповісти своїм забитим м’ячем, але шведів урятував каркас воріт. Луганці могли врятувати цей поєдинок, але у завершальній фазі атаки не вистачало точності. Натомість «Естерсунд» наприкінці гри зусиллями Джеро забив удруге (0:2).

В іншому матчі групи J «Герта» (Німеччина) та Атлетік» (Іспанія) м’ячів не забивали. Наступну гру українці проведуть на полі «Атлетіка» (Іспанія).

Олег МИКИТА