ko.net.ua

В Ужгороді вшанувати пам'ять футболісток-вихованок ЗОДЮСШ Ірини Яшко та Олени Надь

18 вересня на ужгородському стадіоні «Автомобіліст» відбувся поєдинок у рамках турніру пам’яті футболісток, вихованок ЗОДЮСШ – Ірини Яшко та Олени Надь.

Перша дівоча футбольна зустріч у цьому році на великому полі обласного центру була не випадковою. Для дівчат зі збірної Закарпаття вона стала тренувальною перед чемпіонатом України у Першій лізі серед команд WU-15, який відбудеться у Тернополі з 20 по 25 вересня. А для їх суперниць, ЗОДЮСШ Ужгород, що грали без обмеження вікової категорії, – матчем-вшанування подруг. Ужгородки своєю грою також хотіли налаштувати збірну дівчат області на боротьбу у всеукраїнських змаганнях.

Перед початком матчу малочисельна глядацька аудиторія та запрошені гості вшанували пам’ять Ірини Яшко і Олени Надь хвилиною мовчання. Після цього футболістки вийшли на поле для виявлення сильнішого.

Із бровки керував діями своїх підопічних Йосип, чоловік Олени Надь. Тренер іншої команди, Крістіна Костевка – управляла дівчатами на полі.

Поєдинок проходив на помірних швидкостях, але обидві команди демонстрували хороший контроль м’яча, граючи в короткий пас, через який і будували свої атаки. Більш досвідчені футболістки ЗОДЮСШ на старті володіли ініціативою – Вікторія Рапа на 7-й хвилині точним пострілом відкрила рахунок у матчі.

Збірниці досить швидко зуміли результативно відповісти. Воротар Ужгорода необачно залишила свої ворота і Маріана Грубінка одразу цим скористалася – 1:1.

Ужгородки продовжували вдало комбінувати в центрі поля, особливою активністю вирізнялися Мухлиніна та Костевка. Саме остання на 23-й хвилині вийшла на побачення із воротарем та була збита у карній зоні, як підсумок – пенальті. Вікторія Рапа впевнено реалізувала вирок арбітра – 2:1.

Та ще до перерви жовто-сині знову зрівняли рахунок. Обладанюк обікрала захисника суперника, вийшла один на один і пробила повз кіпера – 2:2. За кілька хвилин закарпатки мали ще одну таку можливість та на цей раз Глюдзик зіграла надійно.

На початку другої тридцятип’ятихвилинки ЗОДЮСШ уже втретє вийшли вперед. І знову забиває знову Рапа, яка оформлює хет-рик. Ближче до завершення поєдинку збірна Закарпаття перехопила ініціативу і мала декілька відмінних нагод, аби забити, однак Емілія Глюдзик забирала всі м’ячі і вберегла перемогу для своєї команди.

Після завершення матчу розпочалась церемонія нагородження, яку проводили Степан Селменський та Олександра Артюхіна. Спочатку до учасниць звернулась сестра Ірини Яшко – Мар’яна, яка ледве втримуючи сльози, подякувала дівчатам-організаторам за те, що пам’ятають свою подругу.

На урочистому нагородженні командам вручили медалі, грамоти та дипломи.

Нагороди за номінаціями отримали кращі:

воротар – Емілія Глюдзик,

захисник – Антоніна Огурчак,

нападник – Вікторія Рапа,

гравець – Поліна Мухлиніна.

Перехідний красень-кубок отримала із рук Ірини Яшко та Йосипа Надь Крістіна Костевка, повідомляє ФФЗ.