ko.net.ua

Високі результати закарпатців на чемпіонаті України з пауерліфтингу серед ВНЗ

У Луцьку на чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу серед усіх вікових груп та чемпіонаті України серед студентів ВНЗ маємо ще один вагомий здобуток.

Слідом за четвертокурсником факультeту здоров’я та фізичного виховання УжНУ Олeксій Якимeнко, який виборов срібло у ваговій групі до 66 кг, ще більшого успіху досяг студент eкономічного факультeту УжНУ, майстeр спорту Максим Офіцинський. Він впeршe став чeмпіоном Украіни з класичного пауeрліфтингу. Пeрeможна сума триборства вихованця сeкціі атлeтизму факультeту здоров’я та фізичного виховання – 595 кг (222.5+142.5+230) у ваговій катeгоріі до 83 кг, повідомляє uzhgorod.net.ua.

Вітаємо наших пауерліфтерів з досягненням, які таким приємним «подарунком» відзначили міжнародний день студентського спорту, який у всьому світі святкують 20 вересня.

Ще одну нагороду для Закарпаття принесла мукачівка Катерина Пліс, яка змагалася серед жінок у ваговій групі до 63 кг. Катерина, яка за плечима має успішні виступи в важкій атлетиці й виконала в цій дисципліні майстра спорту міжнародного класу, лише нині на чемпіонаті країни з пауерліфтингу стала срібною призеркою і виконала нормативи майстра спорту. Мукачівська атлетка в сумі триборства здолала вагу 365 кг., а в присіданні двічі побила рекорд України. Спочатку присіла зі штангою вагою 150 кг. (до неї рекорд був 145 кг), а в другій спробі зуміла присісти зі штангою 155 кг.

Як зауважив Андрій Федорішко в завершальний день змагань ще двоє закарпатців-хустян змагатимуться в чемпіонаті. «Є надія, що один із наших спортсменів виконає нормативи майстра спорту», – додав Андрій Андрійович.