ko.net.ua

Закарпатські баскетболісти вийшли на старт

7 жовтня в Ужгороді розпочався чемпіонат Закарпаття з баскетболу серед чоловічих команд.

«Цьогоріч чемпіонат проходитиме із жовтня по травень, і за цей час заплановано провести 9 з’їзних турів. Більшість поєдинків проходитимуть в ужгородському «Буревіснику», один тур запланований у Мукачеві. На жаль, в інших містах немає залів, де б можна було на рівні провести цей спортивний захід. У сезоні 2017/18 років беруть участь 10 колективів, які поділені на дві групи. Якщо раніше ми ще до початку чемпіонату могли спрогнозувати, хто потрапить до трійки, то нині передбачити призерів важко. Команди з нижньої частини турнірної таблиці додають, і конкуренція з плином часу зростає», – розповідає президент Федерації баскетболу Закарпаття Олександр Зубковський.

Поєдинки першого туру дійсно вийшли видовищними, і вболівальники, які зібралися підтримати своїх улюбленців, могли насолодитися грою високого рівня. Варто також зазначити, що матчі в підгрупах, окрім зустрічей фінального туру, граються чотири чверті по 8 хв. чистого часу. Фінальні ж поєдинки складатимуться із чотирьох чвертей по 10 хв.

Цілком прогнозовано із перемоги над ЗОДЮСШ м. Ужгород розпочав сезон минулорічний чемпіон – БК «Ужгород». Протягом усього поєдинку він демонстрували якісну гру й довів справу до перемоги 61:23. Найкращими снайперами у складі «Ужгорода» стали Андрій Попадинець та Василь Товтин, котрі набрали по 17 і 15 очок відповідно. Не обійшлося в першому турі й без камбеків. «Карпатські ведмеді» протягом перших двох чвертей домінували над ЗОДЮСШ-УжНУ м. Ужгород, проте у двох заключних 8-хвиинках «ужнівці» змогли переломити хід гри і здобути перемогу (64:58). Найрезультативнішими в цій грі стали Владислав Плешаков (ЗОДЮСШ-УжНУ м. Ужгород) та Карл Бабаті («Карпатські ведмеді»), які набрали по 20 очок.

У матчі між БК «Мукачево» та БК «Хуст» перемогу святкував колектив з міста над Латорицею (56:40). Найбільше балів у скарбничку переможців приніс Євгеній Горячкун (19). «Ужбаскет» протягом усього поєдинку переважав ЗОДЮСШ УжНУ м. Ужгород і завдяки 39 очкам Олександра Крашевського святкував перемогу 68:55. Першу звитягу в сезоні здобув «Виноградів», який виявився сильнішим за ДЮСШ м. Мукачево (64:49). Найбільш вагомий внесок у перемогу виноградівців зробив Денис Ігнатишин (26 очок).

Олег МИКИТА, фото автора