ko.net.ua

Юнак із Хустщини – синьоока надія європейського футболу

Юний голкіпер Зден Переганець  – житель мальовничого села Березово,що на Хустщині, у майбутньому має всі шанси стати футбольною зіркою, як Нойєр чи Буффон.  

А народився Зденек у чудовій родині Переганців. Батьки змалку знали, що їхній синочок  матиме успіхи у спорті. Між іншим,  тато Здена – Василь Васильович Переганець – керівник гурту «Ліщанова новта», його ще називають кришталевим голосом Хустщини, і саме він усю душу вклав у те, щоб Зденек займався улюбленою справою – футболом.

З семи років Зден займався у ФК «Нарцис», а у сьомому класі поїхав навчатися до Мукачівської спортивної школи ФК «Мункач». Там Зденек показав чудові голкіперські здібності, брав участь у районних, обласних і міжрегіональних футбольних змаганнях, додому завжди повертався з медалями, грамотами і призами. Весь учнівський і педагогічний колективи завжди раділи його успіхам і вболівали за чудового маленького голкіпера з Березова!

Цей хлопчик, з очима кольору неба, у школі був улюбленцем учителів,  брав участь у всіх спортивно-масових заходах, має багато друзів у шкільній родині.

Завжди привітний, зі щирою, відкритою душею і патріотичними поглядами на життя. А ще Зден – гурман, любить куховарити, цікавиться українською і європейською кухнею. Коли є вільний час, Зденек іде на рибалку, це також одне з найулюбленіших занять, звичайно, після футболу.

Зараз Здену минуло чотирнадцять  і він навчається в Угорщині у футбольній академії FC. KISVARDA, здобуває професійну футбольну освіту, вивчає іноземні мови і грає в юніорській лізі.

Березівчани мають ким гордитися і впевнені, що в майбутньому яскрава фут-больна зірка Переганця Здена досягне голкіперських висот та найвищих спортивних нагород.

Богдана КЛЕКНЕР