11578
14:11 12.022018

Чемпіонат Закарпаття з хокею: яскрава розв’язка

Спорт 2328

Протягом двох місяців на ужгородській ковзанці «Ice Land» проходили цікаві хокейні баталії обласного чемпіонату сезону 2017/18. Зокрема 10–11 лютого «Ужгородські вовки», «Шахтарські барси», «Спартак» та «Синевир» у запеклій боротьбі розіграли комплект нагород.

IMG_6535

У фінальному поєдинку зійшлися «Ужгородські вовки» та «Синевир», а в грі за третє місце «Спартак» протистояв «Шахтарським барсам». За регламентом змагань, аби виграти дуель, команди мали здобути дві перемоги. У разі, якщо за підсумками двох матчів загальний рахунок буде 1:1, колективи зіграють третю міні-гру. Ці поєдинки вийшли динамічні, насичені яскравими голами та непоступливістю.

«Шахтарські барси» – «Спартак» (матч за третє місце)

Перша гра

На старті зустрічі суперники не форсували подій: обидва колективи діяли від оборони й тільки подекуди створювали небезпечні моменти. «Барси» на екваторі першого періоду припустилися прикрої помилки при захисті власних воріт, і «спартаківці» таким «подарунком» скористалися сповна – 0:1. Після перепочинку гра стала динамічнішою. Уже на 5-й хв. другої третини зустрічі номінальні господарі зуміли зрівняти рахунок (1:1). Через кілька хвилин «Спартак» удруге вийшов уперед, однак втримати лідируючу позицію йому не вдалося: ще до заключної перерви на табло був паритет (2:2). Гості показали спортивну впертість і втретє зуміли вирватися вперед. «Шахтарські барси» наприкінці поєдинку додали й переломили хід зустрічі на свою користь. «Спартаківці» втомилися й почали програвати єдиноборства, що стало визначальним у цьому матчі. «Барси» активно кидали по воротах суперника й зуміли провести три результативні атаки, які принесли їм перемогу (5:3).

Друга гра

«Спартаківці» активніше розпочали гру, однак першими пропустили. Уже на 13-й хв. «барси» знайшли шпарину в захисті суперника і вийшли вперед (1:0). За хвилину до завершення першого періоду номінальні господарі грубо зіграли в обороні, тож арбітр призначив у їхні ворота буліт, який суперник упевнено реалізував (1:1). У другій та третій 25-хвилинках на льоду була помітна тільки одна команда – «Шахтарські барси». Вони активно пресингували суперника й уже в другому періоді заволоділи комфортною перевагою (3:1). Врятуватися в цій грі «спартаківцям» не вдалося. Номінальні господарі надійно зіграли в захисті та по-спортивному агресивно в нападі й довели справу до впевненої вікторії з рахунком 5:2.

IMG_6447

«Ужгородські вовки» – «Синевир» (фінальний матч)

Перша гра

«Синевирці» на початку зустрічі діяли активно й за всіма показниками перегравали свого суперника. Уже за підсумками стартової 25-хвилинки вони заволоділи комфортною перевагою в три шайби (0:3). Було помітно, що до такого старту поєдинку «вовки» виявилися неготові. У другому періоді номінальним господарям удалося вирівняти гру та забити одну шайбу, однак на більше їх не вистачило. Хоч «Ужгородські вовки» й домінували наприкінці гри, «синевирці» надійно відіграли в обороні та втримали переможний результат (1:3).

Друга гра

«Ужгородські вовки» вийшли на поєдинок сконцентрованими й націленими тільки на перемогу, адже розуміли, що будь-яка помилка може дорого коштувати. Попри те, що «Ужгородські вовки» пропустили першими, саме вони контролювали хід гри й швидко відігралися та вийшли вперед. У першому періоді вболівальники стали свідками п’яти забитих шайб, а рахунок був 3:2 на користь номінальних господарів. Вирішальною стала друга 25-хвилинка: «вовкам» удалося залишити свої ворота неушкодженими і провести дві результативні атаки (5:2). У заключній частині команди обмінялися забитими шайбами (6:3) і перевели гру в так званий «золотий» матч.

«Золотий» матч»

Команди грали два періоди по 10 хв. На льоду точилася рівна гра, і все вирішило одне взяття воріт, яке було у виконанні «Ужгородських вовків» наприкінці першої частини поєдинку. «Синевир» мав моменти, аби відігратися, однак номінальні господарі змогли зберегти свої ворота неушкодженими й довели справу до мінімальної перемоги (1:0) із золотим присмаком.

IMG_6499

Таким чином, чемпіонами Закарпаття з хокею сезону 2017/18 рр. стали «Ужгородські вовки». «Синевир» виборов срібні нагороди, а «Шахтарські барсі» здобули «бронзу». Також визначали кращих в індивідуальних номінаціях:

– кращий воротар – Богдан Визичканич («Синевир»);

– кращий захисник – Валентин Одинцов («Ужгородські вовки»);

– кращий нападник – Валентин Семаков («Спартак»);

– кращий бомбардир – Олександр Дмітрієв («Шахтарські барси»);

– молодий талант – Олег Лустіг («Спартак»).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах