41040
14:00 15.012024

Закарпатські сноубордистки – призерки Кубка Європи

Спорт 10149

Минулий тиждень виявився насиченим для двох закарпатських сноубордисток – Аннамарі Данчі та Надії Гапатин. Спочатку вони змагалися в Кубку Європи, а потім узяли участь ще й у Кубку світу.

11–12 січня Фольгарія (Італія) прийняла третій етап Кубка Європи зі сноубордингу (паралельний слалом). У перший змагальний день Аннамарі Данча продемонструвала хороші показники й зуміла потрапити на п’єдестал пошани. У підсумковому протоколі наша спортсменка опинилася на третьому місці. Інша закарпатська сноубордистка – Надія Гапатин – показала 19-й результат. У другому змагальному дні лідерка збірної України участі не брала, а ось Надія Гапатин зуміла не тільки вийти до фінальних етапів, а й стала призеркою континентальних змагань. Закарпатка була нагороджена срібною медаллю.

У чоловічих змаганнях Україну представляв киянин Олександр Белінський. Спочатку він посів 14-те місце, а потім значно покращив свій результат, фінішувавши в топ-5.

Тільки-но завершились континентальні змагання, як наступного дня, 13 січня, розпочалися світові. Черговий етап Кубка світу, на якому визначали кращих у паралельному гігантському слаломі, прийняв Скуол (Швейцарія).

На жаль, поборотися за високі місця закарпатським сноубордисткам не вдалося. Ні Аннамарі Данча, ні Надія Гапатин не змогли пройти кваліфікацію. У підсумковому протоколі наші спортсменки розташувалися на 18-й і 19-й позиціях відповідно. Киянка Олександра Мальована була дискваліфікована. А Олександр Белінський у чоловічих стартах посів 37-ме місце.

Попереду в українських сноубордистів і сноубордисток ще чимало стартів. Одразу ж після насичених змагальних днів вони розпочали підготовку до найближчих змагань, де намагатимуться покращити свої попередні результати.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах