41043
13:27 16.012024

«Минай» готується до весняної частини сезону

Спорт 2916

Тренувальні збори колектив Желько Любеновіча проводитиме на Закарпатті.

Фото ФК «Минай»

Ще 2 січня гравці почали тренуватися за індивідуальним графіком, а за 9 днів провели перше командне тренування. Відбулось воно на штучному полі ужгородського стадіону «Авангард».

Як повідомляється на офіційному сайті закарпатського клубу, в тренуваннях беруть участь 15 футболістів, які уклали з «Минаєм» контракти, а також велика група гравців, що перебувають на перегляді. Наразі діючі контракти мають такі виконавці:

– воротарі: Олександр Кемкін, Ілля Ольховий, Максим Росул;

– захисники: Дмитро Нємчанінов, Богдан Чуєв, Тарас Дмитрук, Андрій Булеза, Артур Ременяк, Кирило Прокопчук;

– півзахисники: Вадим Вітенчук, Тимур Кораблін, Сергій Петько, Назарій Воробчак;

– нападники: Єгор Гунічев, Іван Демиденко.

Як ми вже повідомляли раніше, узимку «Минай» покинула велика кількість гравців, серед яких і лідери команди. Зокрема був здійснений трансфер Єгора Твердохліба до криворізького «Кривбасу». Про отриману суму не повідомляється. Щодо інших футболістів, то вони покинули команду в статусах вільних агентів.

У клубі взяли курс на омолодження складу. Ставку планують робити на молодих перспективних футболістів. Ось нещодавно представили першого новачка. Ним став оборонець Кирило Прокопчук. 25-річний футболіст підписав угоду терміном на 2,5 сезона й виступатиме під №3. У його ігровій кар’єрі були такі клуби, як «Олександрія», «Полісся» (Житомир), «Краматорськ», «Буковина» (Чернівці) та «Нива» (Бузова). Тепер він спробує себе на Закарпатті.

«Повноцінної відпустки у нас не вийшло, тому що було багато роботи з пошуку нових гравців. Деяких запрошених на перегляд футболістів я знав до цього, бачив їхні матчі, ще частину запросили згідно з їхніми показниками на wyscout. Обирали тих, хто підходить саме під моє бачення футболу. Не важливі їхні попередні здобутки, вік. Важливо, щоб футболісти могли зрозуміти мої вимоги та грати в той футбол, який я будую. Упевнений, ми сформуємо команду, яку я б хотів бачити навесні», – розповів клубній пресслужбі Желько Любеновіч.

У неділю, 14 січня, «Минай» провів спаринг із чемпіоном Закарпаття – ФК «Севлюш» (Виноградів). У складі минайської команди на поле виходили гравці, що перебувають на перегляді. Матч вийшов результативним і завершився переконливою перемогою підопічних Желько Любеновіча з рахунком 4:1. Наступний спаринг закарпатці проведуть 19 січня у Львові проти місцевого «Руху». А про імена інших суперників на зимових тренувальних зборах 2024 повідомимо пізніше.

Підготував Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах