11616
15:40 12.022018

Ужгородські «Карпати» поступаються в принциповому західноукраїнському дербі

Спорт 3789

У рамках 8-го туру жіночої Суперліги України з гандболу ужгородські «Карпати» приймали принципового суперника в боротьбі за золоті нагороди – львівську «Галичанку».

IMG_6363

Перед закарпатським колективом стояло непросте завдання – зупинити переможну ходу львів’янок, які в цьому сезоні здобули 14 перемог у 14 поєдинках. «Карпати» показали бійцівський характер і виклалися на сто відсотків, однак чинний чемпіон виявився сильнішим.

«Карпати» – «Галичанка» – 18:24 (12:13)

«Карпати»: Єлизавета Воронько, Тея Чіковані; Тетяна Кильч 4, Анна Лезінська 4, Софія Безрукова 4, Яна Готра 3, Анастасія Мелекесцева 1, Вікторія Гичка 1, Наталія Шипляк 1.

Обидві команди насамперед намагалися надійно відіграти в захисті, а тому на майданчику було багато єдиноборств та ефектних сейвів воротарів. Ужгородки в перші 25 хв. гри демонстрували якісний гандбол і заволоділи 4-очковою перевагою (12:8). Однак втрата лідерів команди та коротка лава запасних не дозволили діяти на високому рівні протягом усієї зустрічі. Потужна 5-хвилинка у виконанні львів’янок дала можливість не тільки наздогнати суперниць, а й вийти вперед (12:13).

Під час перерви гості зробили правильні висновки з допущених у першому таймі помилок і в другій 30-хвилинці за багатьма показниками переважали суперника. Ривок 1:9 із 25-ї по 37-му хв. став вирішальним у цій зустрічі (13:17). Закарпатський ГК на екваторі другого тайму зумів наблизитися до «Галичанки» впритул (16:17), однак сил на фінальний штурм у наших дівчат не залишилося. Підопічні Тетяни Штефан на заключних хвилинах продемонстрували надійну гру й довели справу до чергової звитяги. Цього разу з рахунком 18:24.

«Карпати» – «Галичанка» – 17:19 (8:7)

«Карпати»: Єлизавета Воронько, Тея Чіковані; Яна Готра 6, Софія Безрукова 5, Наталія Шипляк 2, Анна Лезінська 2, Вікторія Гичка 1, Тетяна Кильч 1.

У першій половині зустрічі на майданчику точилася напружена боротьба й лідируючу позицію захоплювали то одні то інші. Значною мірою завдяки хорошій грі воротаря ужгородської команди Єлизавети Воронько на перерву в ролі лідерів пішли ужгородки (8:7).

У звітному поєдинку забитих м’ячів виявилося не так багато, тому важливим був чи не кожен окремо взятий епізод та концентрація гравців. Більшу частину поєдинку «Карпати» перебували попереду й цілком реально претендували на перемогу. На 55-й хв. рахунок був нічийним (16:16), а тому доля переможця цієї дуелі вирішувалася в заключній 5-хвилинці. Міцнішими нерви виявилися у львів’янок. «Галичанка» змогла витиснути зі створених моментів максимум і забити три м’ячі, у той час як ужгородки відповіли тільки одною результативною атакою. Таким чином, і в цьому протистоянні сильнішим виявився львівський колектив.

У наступному турі закарпатки на виїзді протистоятимуть київському «Спартаку». Матчі відбудуться 23–24 лютого.

Олег МИКИТА

Безымянный

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах