14711
12:20 20.062018

Закарпатський футболіст поділився враженнями від виступів у чемпіонаті Казахстану

Спорт 3598

Приводом зателефонувати екс-захиснику збірної України закарпатцю Василю Кобіну, який виступає в чемпіонаті Казахстану за «Тобол», стала відсутність у нього ігрової практики в останній місяць (в Казахстані першість проводиться за системою весна-осінь. – Прим.авт.).

Уже все нормально, – сказав Кобін кореспонденту «Команди №1». – Я вже залікував травму (розтягнення колінних зв’язок), яку отримав у поєдинку з Кайсаром. Працюю в загальній групі.

– Футбол у Казахстані жорсткіший, ніж в Україні?

– В принципі, однаковий. Просто в Казахстані свої корективи вносять ще й поля. Багато їх зі штучною травою, а у тих арен, де природний газон, якість залишає бажати кращого.

– Це найбільший мінус?

– Погода теж тут не балує. Чемпіонат проводиться за системою весна-осінь ще й тому, що ранньою весною чи пізньою осінню грати неможливо, оскільки дуже холодно і сильні вітри.

– Не шкодуєш, що свого часу вибрав чемпіонат Казахстану?

– Звичайно ні. Для мене це був новий виклик, мені було цікаво його прийняти. «Тобол» ставить перед собою завдання потрапити до трійки кращих і завоювання путівку в єврокубки. Це теж була вагома причина приїхати сюди.

Ви поки що йдете на третьому місці. «Астана» і «Кайрат» поза конкуренцією?

«Астана», можливо. Помітно, що за рівнем гри і підбором виконавців, ця команда відрізняється від інших. Але ми намагаємося нав’язати лідерам боротьбу, але допустили багато помилок в матчах, які повинні були вигравати, тому і відпустили конкурентів. Але вірю, що вся боротьба попереду.

– Довгі перельоти не втомлюють?

– Це не сильно позначається, оскільки ми прибуваємо за добу до гри. Час, щоб відпочити є. Проблемою є психологічна підготовка, з огляду на те, що я говорив вище про якість полів і погодні умови. Травму можна отримати, не докладаючи великих зусиль.

– У когорті лідерів «Тобол» найменш результативна команда.

– Не можна сказати, що тактика 5-2-3 захисна, але часто забиваючи один м’яч, ми закриваємося в обороні. Втім, це дає результат, отже, наставник правий.

– У «Тоболі» виступають футболісти, які пройшли український чемпіонат…

– Діму Непогодова, Джаба Канкаву, Ванче Шикова я знав раніше. Як і Антона Шиндера, який зовсім недавно пішов з «Тобола». Так що нудьгувати тут не доводиться.

– На скільки розрахована твоя угода з «Тоболом»?

– На рік. Але в контракті є така опція, що під час літнього трансферного вікна ми можемо як розірвати контракт, так і продовжити його.

– Тобі нещодавно виповнилося 33 роки. Сил ще вистачає?

– Поки так. Я поставив для себе мету – закінчити кар’єру в 35 років, тому час, що залишився хочу відпрацювати на максимумі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах