14797
13:04 25.062018

Вища ліга Закарпаття з футболу: результативні та захоплюючі протистояння

Спорт 2104

У суботу й неділю, 23–24 червня, відбулися матчі 10-го туру Вищої ліги Закарпаття з футболу.

Передостанній тур першого кола в найвищому футбольному дивізіоні краю подарував уболівальникам чимало голів – у середньому 4 забиті м’ячі за гру. Сенсацій не сталося, проте вийшли доволі цікаві двобої.

МФА «Мункач» (Мукачево) – ДЮСШ Тячів – 3:1

Мукачівська команда з кожною наступною грою додає й регулярно здобуває залікові бали. Підопічним Віктора Ряшка вже вдалося пробитися до топ-4. Цього вікенду колектив з міста над Латорицею приймав аутсайдера змагань – ДЮСШ Тячів. Господарі поля вже на 5-й хв. зусиллями Івана Байси вийшли вперед, а наприкінці першого тайму подвоїли свою перевагу (на 39-й хв. голом відзначився Артем Атамась). За 15 хвилин до завершення гри тячівці скоротили відставання в рахунку (забив Михайло Батрин) і повернули інтригу. Мукачівці не розгубилися: надійно відіграли в захисті й чудово в нападі (Іван Байса на 85-й хв. зміцнив перевагу своєї команди). Фінальний свисток зафіксував перемогу господарів з рахунком 3:1.

«Середнє» – «Оболонь» (Хуст) – 4:0

Середнянці підходили до звітного протистояння в ролі фаворита й упевнено підтвердили прогнози фахівців. Хустяни не змогли нав’язати супернику боротьбу й зазнали розгромної поразки. Якщо в першому таймі колектив з Ужгородщини провів тільки одну результативну атаку (Руслан Соскида 27), то в другому – три (Руслан Соскида 50, Олександр Бако 65, Павло Тищук 79). Після цієї звитяги «Середнє» повернуло собі друге місце в турнірній таблиці.

«Бужора» (Іршава) – «Карпати» (Рахів) – 0:2

Гості приїхали в Іршаву, щоб здобути максимум очок і покращити своє турнірне становище. Господарям у цій грі також було важливо добре зіграти, аби повернути собі місце в когорті найкращих. Як і очікувалося, зустріч пройшла в напруженій боротьбі, інтрига жила до заключних хвилин. Героєм поєдинку став гравець рахівської команди Юрій Яремчук. Нападник відзначився по одному голу в кожному з таймів і приніс своїй команді перемогу.

«Вітязь» (Концгазо) – «Севлюш» (Виноградів) – 0:2

Господарі поля не відчувають смаку перемог уже півтора місяця. Команда В’ячеслава Пінковського опустилася на 9-те місце турнірної таблиці. Цього разу в гості до «Вітязя» завітав лідер чемпіонату – виноградівський «Севлюш». Гості більше володіли м’ячем, частіше створювали небезпечні моменти і, що важливо, показали кращу результативність. Підопічні Валентина Слюсаря завдяки голам Адріана Бабича (20) та Пилипа Кольцуна (66) святкували перемогу. «Севлюш» наразі випереджає найближчого переслідувача на 4 очки й перше коло завершить у ролі лідера, а от «Вітязю» необхідно додати, якщо команда ставить перед собою завдання бути у верхній частині турнірної таблиці.

«Поляна» – «Вільхівці» – 6:2

У звітному протистоянні господарям удалося перервати свою 5-матчеву безвиграшну серію. Полянці показали потужну гру в нападі й забили супернику 6 голів. Дублем у ворота «Вільхівців» відзначилися Володимир Варваринець (13, 57) та Едуард Мельник (25, 44), ще по одному результативному удару на рахунку Віталя Мікоша (69) та Івана Русина (79). Натомість гості спромоглися відповісти тільки двома точними ударами (Василь Габор 56, Артур Апіян 68). Перемога над міцним середняком повинна додати «Поляні» впевненості.

«Ужгород» матч 10-го туру пропускав.

Олег МИКИТА, фото автора

 

Фоторепортаж із поєдинку «Вітязь» (Концгазо) – «Севлюш» (Виноградів)

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах