15202
11:28 19.072018

Кубок України з футболу: «Минай» перемагає і крокує далі

Спорт 2524

Вчора, 18 липня, у рамках першого попереднього етапу Кубка України «Минай» на виїзді протистояв рівненському «Вересу».

Звітне протистояння було дебютним для підопічних Ігоря Харьковщенка на професійному рівні. Поєдинок видався напруженим, а ім’я переможця стало відоме тільки у серії післяматчевих пенальті.

Господарі поля зі стартових хвилин взяли м’яч під свій контроль. Командам було важко проходити міцний захист суперника, тому вони намагалися влучити в ціль ударами з-за меж штрафного майданчика. Жодна спроба відзначитися успіхом не увінчалася. На перерву футболісти пішли за рахунку 0:0.

На старті другого тайму на полі з’явився Роберт Гегедош, який зумів пожвавити гру «Миная» в нападі. Гості у другій 45-хвилинці діяли активніше і створили кілька небезпечних моментів. Хорошу нагоду відзначитися мали Максим Минайленко (ударом головою після подачі кутового), Михайло Кополовець (пробивав з гострого кута – кіпер парирував удар) та Роберт Гегедош. Останній на 80-й хв. увірвався у карний майданчик суперника, пробив повз кіпера, однак захисник суперника в останній момент вибив м’яч з лінії воріт. Хорошу нагоду вивести «Верес» уперед мав Пецьків, однак поцілити у ствір воріт Тарасу не зміг.

Завершальна 10-хвилинка основного часу вийшла напруженою та результативною. На 84-й хв. Олексій Шпак відзначився точним ударом за меж штрафної (0:1). Але втримати переможний результат «минайцям» не вдалося. На 89-й хв. після подачі зі стандарту Олександр Дубина випередив Владислава Сидоренка і головою перевів м’яч у сітку воріт – 1:1.

У двох екстра-таймах було чимало єдиноборств, та справа до загострень доходила нечасто. Найреальнішу нагоду вирвати перемогу мав «Верес», але на 118-й хв. Тарас Пецьків із вбивчої позиції пробив у воротаря. Тож на команди чекала серія пенальті.

Фортуна цього дня була на боці закарпатців. «Минай» зумів реалізувати усі 10 пострілів, у той час як суперник на десятому ударі припустився помилки (удар Віктора Барабаша парирував Владислав Сидоренко).

«Минай» здобуває важку вікторію (1:1, пен. 10:9) і проходить у наступний раунд Кубка України.

«Верес» (Рівне) – «Минай» – 1:1 (пен. 9:10)

Голи: Дубина 89 – Шпак 84.

Післяматчеві пенальті: Гапончук (1:0), Шпак (1:1), Бондаренко (2:1), Допілка (2:2), Скотаренко (3:2), Минайленко (3:3), Цень (4:3), Лобода (4:4), Дубина (5:4), Гегедош (5:5), Семенчук (6:5), Микуляк (6:6), Герасимчук (7:6), Смокоровський (7:7), Фляк (8:7), Беца (8:8), Пецьків (9:8), Стасюк (9:9), Пиняшко (9:10).

Не забив: Барабаш

«Верес»: Бабійчук, Барабаш, Дубіна, Мосіюк, Фляк, Сад, Бондаренко, Цень, Семенчук, Заїкин, Пецків.

Головний тренер: Володимир Гоменюк.

«Минай»: Сидоренко, Беца, Допілка, Минайленко, Стасюк, Шпак, Лобода, Образцов (Гегедош), Кополовець (Смокоровський), Пиняшко, Микуляк.

Головний тренер: Ігор Харьковщенко.

Результати інших матчів попереднього етапу Кубка України:

«Таврія-Сімферополь» — «Чайка» (П. Борщагівка) – 1:0.

«Поділля» (Хмельницький) — «Металург» (Запоріжжя) – 0:2.

«Вікторія» (Миколаївка) — «Нива» (Тернопіль) – 2:1.

«Реал Фарма» (Одеса) — «Нива» (Вінниця) – 0:2.

«ЛНЗ-Лебедин» (Лебедин) — «Полісся» (Житомир) – 0:0 (пен. 4:2).

«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) — «Гірник» (Кривий Ріг) – 0:3.

«Калуш» — «Буковина» (Чернівці) – 1:1 (пен. 4:3).

«Енергія» (Нова Каховка) — «Кристал» (Херсон) – 0:1.

«Нікополь» — «Мир» (Горностаївка) – 1:4.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах