20480
08:53 8.042019

У Перечині відбувся четвертий «Весняний забіг». ФОТО

Спорт 4543

 7 квітня у Перечині відбувся забіг. Назва співвідносна з порою року – весняний. З часу його заснування – вчетверте.

Запрошувалися всі бажаючі, які проживають на території Перечинської ОТГ. Участь взяли всі ЗОШ громади, окрім гімназії. Бігунів було близько 150. Торік бігло сто. Кількість учасників щороку збільшується, про це кореспонденту «Карпатського об’єктива» повідомила ініціатор спортивного заходу Аліса Смірна.

Щороку дрес-код інший. У попередні роки був зелений, червоний, синій. Тепер – жовтий. «Кольори обираємо яскраві», – каже Аліса.

Стартували від Державної пожежно-рятувальної частини м.Перечин, яка знаходиться по вулиція Ужанській, 72. Це в кінці міста, перед селом Зарічево. Фінішували біля ДЮСШ. Долали три дистанції, найдовша – п’ять км (Пожежна частина –ДЮСШ). Ті, що приєдналися біля пам’ятника Федору Фекеті, бігли 1,5 км, найменші приєдналися біля музичної школи і бігли півкілометра.

Після фінішу на стадіоні дітей пригощали фанками, кіфликами, компотом, чаєм, водою.

Потім був хіп-хоп, «Веселі старти», естафети, призи.

Учасники забігу отримали сертифікати за участь у ІV традиційному весняному забігу, за популяризацію здорового та активного способу життя, сприяння фізкультурно-спортивного розвитку України. До речі, 7 квітня – Всесвітній день здоров’я. Четверо учнів Перечинської ЗОШ розповіли мені, що вчетверте беруть участь у забігу і біжать 5 км. Хлопці радо погодилися на фотосесію: «В Інтернеті знайдемо сайт, газету купимо».

Цьогорічний забіг Аліса Смирна назвала його «дисциплінованим», бо діти слухалися, наввипередки не бігли, як торік, за що доводилось штрафувати. Штраф – п’ять хвилин планки.

7 квітня у місті відбувся ще один спортивний захід – Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «Дивосвіт Закарпаття». Участь у цих змаганнях взяли юні гімнастки з різних регіонів України.

Ірина Коваленко, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах