20684
11:47 17.042019

На Перечинщині відбувся чемпіонат області з пауерліфтингу

Спорт 2777

Минулого вікенду у селі Зарічово Перечинської міської ОТГ відбувся чемпіонат Закарпаття з пауерліфтингу з жиму лежачи й класичного жиму лежачи, в якому взяли участь 76 спортсменів, котрі представляли шість адміністративно-територіальних одиниць краю.

Турнірвидавсядоситьпредставницьким, адже у ньому взяли участь троє майстрів спорту України міжнародного класу, четверо майстрів спорту, переможці й призери міжнародних і всеукраїнських чемпіонатів.

Серед жінок у ваговійкатегорії до 47 кг представниця Баранинської ОТГ Єлизавета Рижак підняла найбільшу вагу змагань – 80 кг і перемогла в обох видах програми. Золотий дубль також зробили хустянки Ірина Сенкевич (до 52 кг), Ольга Якоб (до 84 кг) і студентка УжНУ Катерина Гунченко (до 72 кг). У жимі лежачи чемпіонкою стала студентка УжНУ Лілія Манзулич (до 63 кг), у класичному жимі лежачи у цій ваговій категорії перемогла Катерина Пліс з Мукачева, а у вазі до 52 кг – Габріела Бонь з Виноградівського району.

В абсолютному заліку серед представниць прекрасної статі майстри спорту міжнародного класу Єлизавета Рижак і Катерина Пліс посіли у «класиці» відповідно 1-е і 2-е місце, на 3-й сходинці п’єдесталу пошани – Крістіна Агеєва з Мукачева. У жимі лежачи перші три місця у Єлизавети Рижак, Ольги Якоб та Ірини Сенкевич.

Серед чоловіків у класичному жимі лежачи було показано низку високих результатів. У категорії до 59 кг впевнено переміг Себастіан Мартон з Виноградівського району, котрий підняв 125 кг. З майстрівським результатом 190 кг у ваговій категорії до 83 кг чемпіоном став ужгородець Олександр Шляхта, серед атлетів, не важчих за 105 кг, перше місце посів ветеран з Мукачева Геннадій Чесаков, котрийпідняв 185 кг. Перемогу в іншихваговихкатегоріяхздобулиМіланБряник з Мукачева, Леонід Квятковський з Ужгорода, Віталій Монич з Хуста, Іван Кирлик і Ярослав Ситар з Перечинського району. У жимі лежачи чемпіонами стали Іван Кирлик, Віталій Монич, Ярослав Ситар, котрі зробили «золотий» дубль, мукачівці Мілан Ботош, Руслан Меліков, представник Хуста Віталій Фанта, Михайло Чохняй і Богдан Міговк, котрий у категорії до 105 кг підняв найважчу штангу турніру – 225 кг.

Титул абсолютного чемпіона області з класичного жиму лежачи здобув майстер спорту міжнародного класу Олександр Шляхта, друге і третємісцяпосіливідповідноГеннадійЧесаков і Віталій Русин. У жимі лежачи кращими стали Богдан Міговк, Віталій Монич і Геннадій Чесаков.

Командну перемогу у «класиці» серед жінок святкувало Мукачево, на другому місці Баранинська ОТГ, на третьому – Хуст. У жимі лежачи кращою стала команда Баранинської ОТГ, 2-3 місця в Ужгорода й Хуста. У чоловіків у класичному жимі лежачи 1-е місце здобули мукачівці, на 2-у місці – Перечинський район, на 3-у – Виноградівщина, У жимі лежачи відповідно Хуст, Перечинський район, Мукачево.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах