21168
13:12 13.052019

«Верес» (Рівне) – «Минай»: вольова перемога закарпатців

Спорт 3073

Друга ліга України з футболу сезону 2018/19 виходить на фінішну пряму. Попереду важливі завершальні матчі, за підсумками яких стане відомо – хто підвищиться у класі, хто зіграє у стикових матчах за вихід у Першу лігу, а хто покине третій за силою дивізіон держави.

У верхній частині турнірної таблиці йде серйозна боротьба, а тому команди підходять до кожного наступного двобою з максимальною самовіддачею та бажанням перемогти. У 25-му турі вищезазначених змагань «Минай» здійснив вояж на Рівненщину, де протистояв «Вересу» (гра відбулася 11 травня). Закарпатцям необхідно було брати максимум очок, аби зберігати хороші шанси на підвищення у класі. Гра вийшла видовищною: на полі було багато небезпечних моментів та три взяття воріт.

Вже на 3-й хв. зустрічі гості зуміли створити перший гольовий момент: Петро Стасюк із лівого флангу виконав довгу передачу на Пиняшка, але Василь опинився на незручній ударній позиції і не зміг переграти голкіпера суперника. На відповідь господарів довго чекати не довелося. Вже за мить нагоду для взяття воріт мав Олег Маїк, та виграти дуель проти Артема Кулініча футболіст господарів не зміг. На цьому тиск на ворота закарпатців не зменшився, і рівняни продовжували активно йти вперед. На 8-й хв. на вістрі атаки господарів опинився Михайло Шестаков, але м’яч після його удару пройшов повз ворота, а от через хвилину «Верес» провів перше взяття воріт. Валерій Сад виконав подачу з кутового, яку вдало замкнув Ярослав Рафальський (1:0).

На екваторі першого тайму рівняни могли зміцнити свою перевагу, та минайців урятував Кулініч. Через кілька хвилин послідувала відповідь гостей, та Роберт Гегедош із гострого кута завдати результативного удару не зміг. Як виявилося згодом, це була пристрілка Роберта, адже на 40-й хв. у дещо подібному епізоді кращий бомбардир Другої ліги відзначився і встановив на табло паритет (1:1). А от за кілька хвилин до взяття воріт «Минай» був близьким до другого пропущеного м’яча (після удару Шестакова м’яч поцілив у стійку воріт). Тож перший тайм завершився внічию. Все найцікавіше чекало на вболівальників у другій 45-хвилинці.

А другий тайм розпочався із швидкого м’яча минайців. На 46-й хв. партнери вивели Гегедоша віч-на-віч із воротарем і Роберт уміло переграв останнього (1:2). Рівняни відразу ж могли відігратися, та Шестаков переграти Кулініча в ближньому бою не зміг. Згодом забивати могли закарпатці, та Гегедош чергову гольову нагоду змарнував. Більше небезпечних моментів команда з Ужгородщини не створювала, а от господарі у завершальній 10-хвилинці могли відзначатися двічі. В обох епізодах гравці «Вереса» пробивали головою (в першому в центрі подій був Шестаков, а в другому – Рафальський). В обох випадках минайців урятував Кулініч.

У підсумку напружений футбольний двобій завершився мінімальною звитягою «Минаю» з рахунком – 1:2. Попереду на закарпатців чекають дві домашні ігри проти чернівецької «Буковини» (15 травня) та хмельницького «Поділля» (19 травня), у яких необхідно буде брати максимум очок.

«Верес»: Ігор Фіяло, Тарас Пінчук, Дмиро Ховбоша, Ярослав Рафальський, Олександр Дударенко, Іван Гребенюк (Марат Даудов 61), Валерій Сад (Дмитро Пріхна 88), Борис Орловський, Валерій Кучеров, Олег Маїк (Антон Яременко 61), Михайло Шестаков.

«Минай»: Арем Кулініч, Ігор Ощипко, Володимир Корнутяк, Василь Беца (Роберт Смокоровський 85), Петро Стасюк, Ігор Вагін, Артур Карноза, Вадим Страшкевич, Михайло Кополовець (Анатолій Нурієв 41, Олексій Шпак 92), Василь Пиняшко (Стефан Федак 63), Роберт Гегедош (Владислав Микуляк 90).

Інші результати 25-го туру:

«Калуш» – «Нива» (Вінниця) – 2:3.

«Черкащина-Академія» (Білозір’я) – «Буковина» (Чернівці) – 2:0.

«Поділля» (Хмельницький) – «Полісся» (Житомир» – 0:1.

«Нива» (Тернопіль) – «Чайка» (П.Борщагівка) – 2:1.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах