21909
12:28 17.062019

Вища ліга Закарпаття з футболу: дует лідерів здобув максимальний результат

Спорт 2154

У неділю, 16 червня, на футбольних полях області відбулися матчі 9-го туру Вищої ліги Закарпаття з футболу сезону 2019.

Як і очікувалося, претенденти на найвищі місця («Севлюш» та «Поляна») здобули перемоги, а от у протистоянні сусідів у турнірній таблиці переможців виявлено не було.

«Середнє» – «Бужора» (Іршава) – 1:1

Обидва колективи знаходяться у нижній частині турнірної таблиці, а тому в очному протистоянні намагалися набрати якомога більше залікових балів, аби покращити своє становище. Вже на стартових хвилинах зустрічі гості могли повести в рахунку, та м’яч після удару Антона Предчука влучив у поперечину. А от середнянці на 26-й хв. заробили право на 11-метровий удар. Результативним ударом із «позначки» Микита Гальчак вивів господарів уперед. Саме за мінімальної переваги колективу з Ужгородщини команди пішли на перерву.

У другому таймі футболісти «Бужори» активізувалися і на 65-й досягли свого: гострота біля володінь Еріка Гречки завершилася взяттям воріт Назара Бобика (1:1). У завершальній частині зустрічі господарі поля могли вирвати перемогу, однак забракло точності. У підсумку поєдинок завершився результативною нічиєю – 1:1.

«Вільхівці» – «Севлюш» (Виноградів) – 0:2

Без сумніву, це центральний двобій туру, адже в гості до претендента на медалі завітав чинний чемпіон області та фаворит цьогорічної Вищої ліги – «Севлюш». Команда Валентина Слюсара демонструє високий рівень гри та стабільно виборює залікові бали. У п’яти попередніх матчах виноградівці здобули чотири перемоги та одну нічию, а різниця забитих-пропущених м’ячів – 16:0.

Перервати безпрограшну серію гостей «Вільхівцям» не вдалося. Якщо у першій 45-хвилинці господарям удалося зберегти свої ворота неушкодженими, то після перепочинку «Севлюш» утілив свою ігрову перевагу в два результативні удари. На 57-й хв. гри Юрій Чонка вивів гостей уперед, а ще через вісім хвилин Денис Ребрик подвоїв перевагу своєї команди. Виноградівський ФК набирає 16 очок і продовжує втримувати першу позицію турнірної таблиці.

«Витязь» (Концово) – «Поляна» – 1:3

У господарів поля була непроста задача – зупинити атакувальну міць полянців. Із цим завданням концівський колектив не впорався. Гості провели три результативні атаки, на що «Витязь» відповів тільки одним результативним ударом.

Вже на 5-й хв. завдяки автоголу Артема Пустовіта «Поляна» відкрила рахунок, а через кілька миттєвостей Володимир Чанда зміцнив перевагу гостей (0:2). На 22-й хв. Степан Стегура забив третій м’яч своєї команди, чим гості зробили вагому заявку на успішний підсумок протистояння. На 66-й хв. Руслан Соскида відкрив лік забитим м’ячам «Витязя», однак на більше господарів не вистачило. Гра завершилася впевненою виїзною перемогою полянців із рахунком 1:3.

Матч між дубівськими «Карпатами» та МФА «Мункач» (Мукачево) не відбувся у зв’язку зі зняттям із розіграшу команди з Тячівщини. А рахівські «Карпати» ігри 9-го туру пропускали.

У 10-му турі зустрінуться:

22 червня (субота)

«Витязь» (Концово) – «Севлюш» (Виноградів)

«Вільхівці» – МФА «Мункач» (Мукачево)

«Середнє» – «Карпати» (Рахів)

«Поляна» – вихідний.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах