22666
19:43 12.082019

10 кілометрів неймовірних емоцій: на Хустщині відбувся Fun Run-забіг “Десятка до Пинті”

Спорт 2587

10-го серпня у рамках відомого, а цьогоріч ще й ювілейного “Пинтя Fest” відбувся традиційний забіг під назвою “Десятка до Пинті”. За три роки забіг став не тільки одним із улюблених спортивних заходів Хустщини, адже збирає десятки прихильників здорового та активного дозвілля, дарує  чудові спогади про літо,  яскраві світлини, нових друзів і незабутній досвід, але й встиг здобути  статус міжнародного, розширивши географію учасників. Так, цьогорічний Fun Run “Десятка до Пинті” зібрав понад 60 бігунів із різних куточків Закарпаття, а також до нього долучився гість із Словаччини.

Без визначення переможця за швидкість, бігуни долали дистанцію в 10 кілометрів. Стартували в Хусті біля центрального стадіону, що знаходиться на завершальній стадії реконструкції. Фінішували під гучні оплески відвідувачів “Пинтя Fest” на території туристичного комплексу “Теплі води” в с.Велятино.

За словами незмінного організатора забігу Андрія Козира, з кожним роком бігова спільнота Хустщини збільшується, що не може не радувати, адже головна мета заходу – пропаганда здорового способу життя і залучення краян до бігу й активності в будь-якому віці.

“Важливо відзначити, що цей спортивний захід традиційно проводиться саме в форматі пробігу, а не змагань, щоб кожен учасник міг випробувати власні сили, незалежно від того, наскільки активно займається бігом. Для когось це дійсно був дебют: дистанцію долав уперше, а хтось пробігся, щоб підтримати інших, за компанію з друзями, знайомими, родичами. Для нас важливо поширювати ідею здорового та активного способу життя серед населення краю шляхом проведення подібних заходів, залучення до них якомога більше учасників. Щиро дякуємо за потужну підтримку ТК “Теплі води” та закладу  “Смачна кухня”,” – поділився головний організатор пробігу Андрій Козир.

Дійсно, забіг відбувся на високому організаційному рівні, приємно здивувавши як досвідчених бігунів-марафонців, так і початківців, яких, до слова, була більшість. Уперше в  “Десятці до Пинті” взяла участь хустянка Мар`яна Попович. Дівчина каже, до забігу готувалася – при кожній зручній нагоді тренувалася, тому й легко здолала заповітні кілометри й отримала купу яскравих вражень. А ось гість зі Словаччини Растіслав Краснан – бувалий спортсмен, правда, не настільки займається бігом, як велоспортом. Має захоплення – подорожі. Веде власний блог, де ділиться з читачами своїми враженнями від мандрівок. Зізнається: про “Десятку до Пинті” дізнався випадково, зареєструвався в останній момент, однак воно було того варте.

“За фахом я електроінженер, також підробляю в IT-сфері, однак обожнюю подорожувати, тому весь вільний час присвячую цьому хобі. Подорожуючи вашим краєм, випадково дізнався про цей забіг. Приємно вражений високою організацією заходу, гостинністю закарпатців, активністю молоді. Велосипедом рухаюся до Говерли, хочу піднятися на цю вершину, опісля побачити Синевир, відтак повертаюся додому”, – поділився пан Растіслав.

Після забігу на учасників заходу чекав святковий фуршет від організаторів фесту, а відтак усі бажаючі насолодилися запальним концертом за участі Rocky Leon, гуртів “Johnny Rides”, “ДНК”, “Один в каное”, “Kozak System”.

Богдана КЛЕКНЕР, фото Юліанни Костянець

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини