22822
15:25 19.082019

«Ужгород» та «Поділля» розійшлися миром. ФОТО

Спорт 4567

У п’ятницю, 16 серпня, у рамках 4-го туру Другої ліги України з футболу колектив Василя Варги на ужгородському стадіоні «Авангард» приймав хмельницьке «Поділля».

Головна команда обласного центру Закарпаття прагнула реабілітуватися перед рідними вболівальниками за дві поспіль поразки від житомирського «Полісся» та «Калуша». Якщо до стартового свистка нічийний результат звітного поєдинку вважався невдачею, то після 90 хв. гри здобутий заліковий бал сприймали позитивно, адже господарі провели невиразний матч і були близькими до поразки.

А розпочиналося все доволі оптимістично: вже в дебюті зустрічі Сергій Машталір міг виводити ужгородців уперед, та м’яч після його пострілу поцілив у поперечину. Згодом небезпечні моменти виникали винятково біля воріт господарів. На 10-й та 16-й хв. відзначитися міг Зуєвич, але Сергію забракло точності (в обох епізодах круглий пролетів повз ворота). А на 38-й хв. момент для взяття воріт мав Віталій Каверін (вдало у воротах зіграв Мирослав Лютнянський). Відповідь закарпатського ФК послідувала на 44-й хв.: Адріан Пуканич зі стандарту подав на Івана Русина, який головою цілив під поперечину, та «Поділля» ефектним сейвом врятував Андрій Федоренко. За рахунку 0:0 команди відправилися у підтрибунне приміщення.

На 58-й хв. напівмомент виник у Машталіра, але футболіст «Ужгорода» з вигідної ударної позиції пробив несильно і голкіпер упевнено заволодів м’ячем. Атака у відповідь завершилася націленим ударом Зуєвича, який на себе прийняла поперечина. У наступній 20-хвилинці справа до загострень не доходила, а на 77-й відзначитися міг Віктор Масікевич, та сильний удар футболіста закарпатської команди відбив воротар. А ось завершальна фаза гри була повністю за гостями (на доданих арбітром хвилинах хмельничани створили три гольові нагоди). На 92-й хв. Олександр Музичук небезпечно пробивав із 16-ти метрів, але потрапити у ствір воріт йому не вдалося. А ще через хвилину гольовий момент змарнував Зуєвич (Сергій пробив несильно і Лютнянський взяв цей м’яч). На цьому небезпека біля наших воріт не завершилася і на крайній компенсованій хвилині міг забити Ян Морговський, та знову нашу команду врятував Лютнянський, який цього дня провів хороший поєдинок, і тільки завдяки його надійній грі вдалося втримати тиск гостей та вибороти заліковий бал.

У підсумку фінальний свисток зафіксував нічию – 0:0. «Ужгород» набирає четверте очко і продовжує посідати сьому сходинку турнірної таблиці. Лідирують у групі А тернопільська «Нива» та житомирське «Полісся», які набрали по 9 очок. У 5-му турі закарпатський колектив прийме рівненський «Верес». Гра запланована на 24 серпня.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах