23145
15:05 31.082019

 «Перечинська біціґля» вбиває одразу двох зайців. ФОТО

Спорт 5069

Торік 22 вересня в Перечинській об’єднаній територіальній громаді презентували новий туристичний веломаршрут «Перечинська біціґля».

Довжина шляху 35,5 км. Перепад висот 120 м. Пролягає через п’ять населених пунктів: місто Перечин, села Зарічево, Сімерки, Сімер, Ворочево. Долаючи туристичний шлях протягом години, велосипедисти милуються чудовими краєвидами та знайомляться із родзинками, цікавими місцями та туристичними об’єктами Турянщини.

Складається з 13 зупинок. «Карпатський об’єктив» назве їх. 1.Джерело «Три ведмеді». Біля нього зупиняються подорожуючі, водії транспортних засобів, аби набрати воду в дорогу. 2. Ворочівська лавка. Варто зауважити, що підвісний міст з’єднує береги Ужа, ним можна дістатися з траси до села Ворочево. 3.Пам’ятник легендарному листоноші Федору Фекеті, який встановлений у 2004 році у центральному скверику міста. 4.Будиночок Зубної феї. Його встановили декілька років тому біля 200-літнього дуба. Полюбила його дітвора. 5.Найбільший в Україні пам’ятник Підкові. 6. «Зарічівська довжанка». 7.Відомий музей «Лемківська садиба». 8. Сімерківський перевал. 9. Сімерська скеля. 10. «Срібне джерело». Відоме смачною водою, яка ще і помічна при багатьох недугах. Тому і не дивно, що тут завжди черги. Знаходиться джерело між селами Сімер та Тур’ї-Ремети. 11.100-літній Сімерський міст. 12.Лемківський парк. 13.Туристична база «Скалка». Найчастіше стартують від «Ведмедів» або пам’ятника Ф.Фекеті.

Серед велосипедистів маршрут користується популярністю. Катаються як групами, так і поодинці. Аліса Смірна зауважила, що «марковані маршрути якраз дуже зручні для індивідуальних покатушок».

У декількох місцях Перечинської ОТГ встановлено інформаційні вказівники. Написи українською та англійською. «Це реклама нашого веломаршруту, – розповів міський голова Іван Погоріляк кореспонденту «Карпатського об’єктива». – Кошти на його рекламу та популяризацію ми виграли за конкурсом, котрий оголошувала Асоціація велосипедистів м.Києва. Якщо не помиляюся, на розробку маршруту та маркування було витрачено близько 30 тисяч гривень».

У такий спосіб «Перечинська біціґля» вбиває двох зайців: розвивається велотуризм і пропагується здоровий спосіб життя.

Тетяна Грицищук, фото автора

Фото з відкриття веломаршруту Юрія Ломакіна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Хустський міський водоканал має нового керівника
13:07
Закарпатці орють, сіють, садять. У скільки обходиться засадити город
12:52
У протистоянні з «Динамо» закарпатці зазнали поразки 
12:03
Всі новини