23183
12:27 3.092019

Ужгородські футболісти перервали безвиграшну серію

Спорт 2357

У шостому турі Другої ліги України з футболу ФК «Ужгород» здобув другу перемогу на професійній арені. 31 серпня колектив Василя Варги обіграв «Чайку» (П.Борщагівка).

Востаннє закарпатська команда перемагала 27 липня (тоді наші футболісти були сильнішими за чернівецьку «Буковину». Опісля ужгородці провели п’ять матчів (4 у чемпіонаті та 1 у Кубку України), у яких вдалося вибороти всього одну нічию.

На гру проти «Чайки» головна команда обласного центру виходила налаштованою винятково на перемогу, однак здобути її вдалося непросто. Вже на 11-й хв. ужгородці пропустили: після розіграшу кутового прицільним ударом із лінії штрафного майданчика відзначився Сергій Шевчук. На 33-й хв. футболісти «Чайки» могли подвоїти перевагу, однак після навісу автора першого голу Володимир Тименко головою пробив повз ворота. Щодо закарпатців, то в першій 45-хвилинці вони також створили два небезпечні моменти, але на відміну від суперника жоден із них реалізувати не вдалося. Близькими до взяття воріт були Віктор Масікевич (гостей після перспективного удару врятував голкіпер) та Вадим Ференцик (молодий футболіст не зумів реалізувати вихід віч-на-віч із воротарем).

На 56-й та 64-й хвилинах забивати могли гості: в першому епізоді удар Максима Лещенка з гострого кута прийняла на себе поперечина, а в другому – прицільний удар Дмитра Жикола парирував Михайло Готра. А вже за мить рахунок став нічийним: Сергій Машталір віддав чудову передачу на Ференцика і Вадим увігнав м’яч у незахищені ворота). На 72-й хв. «Чайка» знову могла вийти вперед, та господарів удруге врятував каркас воріт. А через шість хвилин попереду опинилися закарпатці: після подачі Адріана Пуканича ударом головою відзначився Юрій Дрозд.

На завершальних хвилинах зустрічі гості могли відновити паритет, але господарі вистояли. «Ужгород» здобув довгоочікувану вольову перемогу (2:1) і піднявся на шосту позицію (в активі нашої команди сім очок). У групі лідерів перебуває тернопільська «Нива», рівненський «Верес» та житомирське «Полісся» (в усіх трьох команд по 13 очок).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах